Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu tarafından geçtiğimiz yıl Ocak ayında gündeme getirilen İzmir-Denizli arası hızlı tren projesine Bakanlık düzeyinde Denizli'den ses geldi.
Ocak-2012 tarihinde Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu başkanlığında Aydın milletvekilleri Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılıç ve Semiha Öyüş Aydın Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Marmara, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahiye Çağlar, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ve AYTO Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet ile Ankara'da Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman ve daire başkanlarının katıldığı toplantı da Aydın-Denizli arasında hızlı tren hattı yapılması talebini iletmişti.
Geçen bir yıllık süreçte yerel basında yer alan açıklamalarda bulunan AYTO Başkanı Dokuzlu, Denizli-İzmir hattı arasındaki hızlı tren projesine de İzmir ve Denizli'nin de sahip çıkması temennisinde bulunmuştu.
Dokuzlu'nun bu talebine Bakanlık düzeyinde Denizli'den ses geldi. Sağlık problemleri nedeniyle bir haftadır Denizli'de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ulusal ve bölgesel basında yer alan açıklamalarında " Denizli İzmir hattındaki yenileme nedeniyle 7 saatlik süre 4 saate indi. Bu güzergahta çift yön çalışmaları ve keskin virajların giderilmesi konusunda proje hazırlıyoruz. Denizli İzmir hattına da hızlı tren gelecek" diye konuştu.
Bakan Binali Yıldırım'ın açıklaması hakkında konuşan AYTO Başkanı Dokuzlu, "Odamız, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası ve milletvekillerimizin desteği ile Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'ne iletmiş olduğumuz talebimizin değerlendirilmesi ve Bakanlık gündemine alınması bizi çok sevindirdi" dedi.
(MB-İK)

08.02.2013 10:18:22 TSI

Editör: Wan Haber