Manisa Gazeteciler Cemiyeti olağan kongresinde gerçekleştirilen seçimde, mevcut başkan Ertuğrul Aytaç oy çokluğuyla yeniden seçildi.
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Olağan Kongresi Anemon otelde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Ertuğrul Aytaç'ın ve Murat Yalçın'ın yarıştığı kongrede Basın İlan Kurumu Müdür Kenan Tokgöz, duayen gazetecilerden Öcal Uluç, Metin Gökalp, Ergun Onarır, Hayrullah Olca, Gürkan Ertaç ve Ahmet Çınar gibi isimler yer aldı. 71 delegenin katıldığı kongrenin divan başkanlığını Haşim Ağar yaptı.
Seçim öncesi gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçilerek başkan adayları konuşmalarını gerçekleştirdi. Seçim yarışında ilk sözü Murat Yalçın aldı. Yalçın yaptığı konuşmasında yıllardır sahalarda koşarak haber yaptığını belirterek, "1999 yılında Haber gazetesinde çalışıyordum. Haşim Ağar o gazeteyi büyük güçlüklerle ayakta tutmaya çalışıyordu. Ben Muradiye'de otururken her sabah kalkıp gündem toplantılarına yetişmeye çalışırdım. Bir gün geç kaldığımda gündem toplantısı yaptığımız küçük odada Nejat Tokbay babanın gözlerine baktım. Bana neredesin diye sorduğunda uyuya kaldığımı söyledim. Bana dedi ki 'bir gün de otobüse yetişemedim diye yalan söyle'. Bizi Nejat baba yetiştirdi. Biz iyiysek Nejat baba bizden daha iyidir. Eğer ben bu kadar dürüst olmasaydım şu an bu kürsüde olmazdım. Ben rol yapamam. Ben Ertuğrul Aytaç ağabeyimi beğenmiyorsam gelip burada gizli listelerde adını silemem. En ufak bir saygısızlık yapmadan seçim yarışmasını sürdürürüm. Eğer kaybedersem yine buradan beraber çıkıp haber alışverişi yapacağız. İnanın ki aday olmamak için elimden geleni yaptım. Bizim istediğimiz değişim. Biz yönetimde yer almak istiyoruz. Projeler hazırlamak istiyoruz" diye konuştu.
"BİR TEK PROJE BİLE GELMEDİ"
Yalçın'ın ardından söz alan mevcut Başkan Ertuğrul Aytaç, 35 yıldır cemiyette başkanlık görevini yürüttüğünü ifade ederek, "35 yıl içerisinde yaptıklarımı da burada teker teker anlatırsam seçime karanlıkta başlarız. Manisa Gazeteciler Cemiyeti 35 yılda kendi yönetimimle dimdik ayakta tuttuk. Bu yıla kadar Manisa Gazeteciler Cemiyetine üye aidatının dışında en ufak bir gelir yoktur. Bu yıl mevcut hükümetin basın politikası nedeniyle Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ne 15 bin lira kadar bir para desteği verildi. Üye aidatlarıyla bir cemiyetin ayakta durmasının ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur. Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nin hiç bir zaman hantal bir yönetimi olmadı. Her toplantıda aldığımız kararlar defterde mevcuttur" dedi.
Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye'de önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Aytaç, sözlerine şöyle devam etti: "Manisa Gazeteciler Cemiyeti bünyesinden bir milletvekili çıkaracak bir güce sahiptir. Bu cemiyet Sayın rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk yurt içi gezisinde Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nde ağırladı. Uluslararası çeşitli seminerler gerçekleştirdik. Başbakan yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın katıldığı yerel semineri burada yaptık. Biz cemiyet olarak her zaman genç neslin bize vereceği projelere açık olduğumuzu söyledik. Bunun için de sosyal komiteler kurduk. Ancak bu komitelere bir kere bile bir proje gelmedi."
Yapılan seçimler sonucunda Murat Yalçın 24 oy alırken, mevcut Başkan Ertuğrul Aytaç 47 oyla yeniden başkan seçildi.
(AY-YB-ERG-Y)

13.12.2012 18:00:01 TSI

Editör: Wan Haber