Burhan Ergin - WanHaber.com

Van’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, ülkenin geleceğine katkı sunmak için çözüm sürecine sürekli destek verdiklerini açıklayarak, ‘Çözüm sürecinde elimizi taşın altına koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Direnmeye devam edeceğiz. Bunları çocuklarımıza olan borcumuzdan, ülkeye olan sevdamızdan, sevdamıza ömür verenlere saygımızdan dolayı yapıyoruz. İstiyoruz ki, eski Türkiye eskide kalsın, yeni Türkiye’nin resmi ortaya çıksın’ dedi.

Van Eğitimciler Birliği Sendikası 1 Nolu Şubesinin yeni yönetimi belirlendi. Gazetecilerle kahvaltıda buluşan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, önemli açıklamalarda bulundu. 

Ayşin, zalime karşı mazlumun yanında yer aldıklarını belirterek, ‘’Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 14 Şubat 1992’de yola çıkmış, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilattır. Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız’’ ifadelerini kullandı.

AYŞİN: YENİ TÜRKİYE’NİN RESMİ ORTAYA ÇIKSIN

Eski Türkiye’nin geride kaldığını ifade eden Ayşin, biriken sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, ‘Çözüm sürecinde elimizi taşın altına koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Direnmeye devam edeceğiz. Bunları çocuklarımıza olan borcumuzdan, ülkeye olan sevdamızdan, sevdamıza ömür verenlere saygımızdan dolayı yapıyoruz. İstiyoruz ki, eski Türkiye eskide kalsın, yeni Türkiye’nin resmi ortaya çıksın. Sadece ülkemizde özgürlüklerin artmasını değil, bunları yaparken aynı zamanda çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleyle önemli kazanımlara da imza attık. Eğitimcilerin, eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi, sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ şeklinde sözlerine son verdi.

Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

EĞİTİM-BİR-SEN’İN YENİ YÖNETİMİ ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ

OSMAN AYŞİN - ŞUBE BAŞKANI

NACİ DÜNDAR - BAŞKAN VEKİLİ

ŞAHİN ÖZEL - BAŞKAN YARDIMCISI-MALİ SEKRETER

MİKAİL DİLER - BAŞKAN YARDIMCISI-TEŞKİLATLANMA SEKRETERİ

ABDURRAHMAN BAYCAN - BAŞKAN YARDIMCISI - EĞİTİM VE SOSYAL İŞLER SEKRETERİ

MEHMET ALİ UCA - BAŞKAN YARDIMCISI - BASIN-İLETİŞİM SEKRETERİ

BURHAN KIRICI - BAŞKAN YARDIMCISI-MEVZUAT VE TOPLU SÖZLEŞME SEKRETERİ

 

Editör: Wan Haber