Yaptığı açıklamalarıyla spor gündemine bomba gibi düşen ve taraftarı yıldız futbolcularla sevindiren Ünal Aysal Duygun Yarsuvat'ı bombaladı adeta.

Galatasaray'ın Genel Kurul topyantısında eski başkan Ünal Aysal özetle şunları söyledi:  "26 Ağustos'tan beri başlatılan saldırının bir nebze de olsa camiamızda etkili olduğunu gördüm. Minarenin eğri mi dik mi olduğunu anlatmak benim görevim. Özel ve net olarak verilmek istenen mesaj bundan evvelki yönetimin başarısız olduğu yapılanların usulsüz olduğu ve ekonomik felakete sürüklendiği mesajıverildi. Yiğidi öldürün ama hakkını verin. Galatasaray bu konuda en güvendiğim camiadır."

 

BORÇ DURUMLARINI AÇIKLADI

"2001 senesi Faruk Süren, Mehmet Cansun'a devrederken 44.2 milyon dolar borç-alacak farkı var. 2002 senesinde Mehmet Cansun, bunu 42.1 milyon dolarla Özhan Canaydın'a devretmiş. Özhan Canaydın 109 milyon dolar olarak Adnan Polat'a devretmiş. 2011 senesinde Adnan Polat 328 milyon dolar olarak devretti. Enkaz kelimesine inanmıyorum ama bu bir gelişim. Ama siz buna enkaz diyecekseniz nereden geldiğini bileceksiniz.

SÖZÜMÜ LAYIKIYLA TUTTUM

328 milyon doları gözünü kırpmadan devralan Ünal Aysal yönetimi bakın başka neleri devraldı. 81.4 milyonluk faizi de devraldık. Yani 409.5 milyon dolarlık yük aldık. Stat verdik dediler. Hayır stadın geliri de yok. İsim hakkı 2019'a kadar verilmiş, parası yenmiş. Futbol forma reklamları 2014'e kadar alınmış, parası yenmiş. VIP koltuk geliri 3 senelik satılmış 2014'e kadar. Loca gelirleri de öyle. Onların da parası yenmiş. Takımın 3,5 ve 8. olmuş. Başarıdan faydalanma imkanı da yok ekonomik olarak. Su topu hariç amatör branşlarda da başarı yok. Başınızı önünüze indirtmeyeceğim dedim. Sözümüde layıkıyla tuttum. Bunun süreklilik halinde devam etmesi lazım. Devraldığım 409 devrettiğim 325 milyon dolar. Futbolcu portföy değerimiz 145 milyon dolar. Market değeri daha yüksek. Sportif olarak voleybol erkek hariç tüm branşlarda kupalar, başarılar... Peki bu 325 milyon doların açılımı nedir? Aşağı yukarı her sene yüzde 3 nispetinde artış var. Dolar enflasyonuna bakınca zaten bu çıkar. Bankalardaki tehditler üzerimizden kalktı. Geriye ticari borçlar kalkıyor. 76 milyon dolar. Pratik risk 76 milyon dolar. Ödememiz gereken, fayda üreterek ödememiz gereken rakam 76 milyon dolar. Ben bir gün buraya gelip ağlamadım. Her zaman proje ürettik. Galatasaray'ın varlıkları bunu fazlasıyla ödeyecek durumdadır. Gayrimenkullerden bahsetmiyorum."

"YABANCI SINIRI YÜZÜNDEN PARA HARCADIK"

"Biz 65 milyon yedik gibi bir intibah uyandı. Bizim harcadığımı para 20 milyon TL'dir. 7 buçuğu basketbol kalanı da kur farkındandır. Reel hesaplarımızı döviz yapmak zorundayız. Türk Lirası rakamları 2011'e göre artmış gözüküyor, dolar-TL paritesinde de aşağı yukarı aynı artış bulunuyor. Futbolcu portföyümüz 15-20 milyon dolardan 145 milyon dolara yükselmiş. Paranın nereye gittiği belli yani. 2011-2013 arası Albayrak ve Dürüst'ün yönetiminde 106 milyon harcanarak iyi bir takım kuruldu. Daha sonra 38 milyon dolar bonservis bedeli ödenmiş. Neden devre arasında 19 milyon harcadık? Yabancı sınırından dolayı hocalarımızdan baskı gördük. Genç Türk oyuncular istediler mümkün olduğu kadar."

"İBRA EDİLMEK VEYA EDİLMEMEK ÖNEMLİ DEĞİL"

Federasyona attım topu evet. Passolig öncesi dolan statların dolmaması. Göğüs reklamı verecek sponsor bulamamak. Hepsi alınan kararlar sonrası oluştu. Benim şahsi bir suçum olmamasına rağmen Ayşegül Egemen'e olan her şeyi ben karşıladım. Menajer ile ilgili de ne kadar olursa olsun ödeyeceğimi söyledim. Kulübün bunlarla ilgili herhangi bir riski yok. Bundan sonra kulübüme her türlü desteğimi vermeye hazırım ve vereceğim. Benim ibra edilmek-edilmemek gibi bir sıkıntım yok. Bunun burada konuşulması bir Galatasaray başkanı için rencide edicidir. Ne karar verirseniz ben ona mutabıkım.

KAÇMADIM

Ben 2011 Mayıs'ında kaçmadıysam 2014 Eylül'ünde hiç kaçmam. Galatasaray'da her zaman nakit zorluğu oldu. Biz borçyönettik, para yönetmedik. Endişelenmenize gerek yok, yönetim de bunu yapacaktır. Neden ayrıldım? Yeni projelerime inanç olmadığı yönünde tepkiler aldım. Çok sevdiğim kulübüme veda ettim. Değerli dostlarım, bunun dışında bir sürü sebebim var. Ama hiçbiri zorluktan kaçış değildir."

Editör: Wan Haber