Torbali Belediyesi'nin, Ayrancılar Üçpınarlar Mahallesi'nde yeni bir yatırımı daha hız kazandı. Mahalle, Suyunbaşı mesire alanının ardından yeni bir rekreasyon alanına daha kavuşacak.
Torbalı Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların şubat ayı içinde bitirilmesi hedefleniyor. 33 bin metrekarelik bir alana yapılan reklasyon alanındaki çalışmalar, mevcut bitki örtüsü korunarak yapılıyor. Eğimi olan vadinin içinden yapay dere geçiyor. Etrafına ise piknik masaları ve oturma grupları bulunacak. Suyunbaşı'nın ardından Ayrancılar'a yapılan en büyük ikinci proje olacak Üçpınarlar Rekreasyon Alanı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tamamen doğal bir mesire alanı olacak hizmetten sadece Ayrancılar halkı değil, tüm Torbalı halkı da faydalanacak. Özel bir peyzaj çalışmasının yapılacağı alandan 2 bin kişi rahatlıkla faydalanabilecek ve 350 araçlık da otopark yer alacak. Ekim ayında başlayan çalışmaların bu ay sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, "Biz, İzmir'in en şık piknik alanını değil, Torbalı halkının kendisini rahat hissedebileceği bir alan oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
(CZ-ERG-Y)

15.02.2013 15:23:51 TSI

Editör: Wan Haber