Çorum'un Sungurlu ilçesinde gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otobüs duraklarının camları kırıldı. Aynı durağın camları bir ay içersinde 3. kez kırılması tepkilere neden oldu.
Sungurlu Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağının camları 3 Ocak tarihinde kırılmıştı. 18 gün sonra aynı durağın üst yağmur korumalığı olan camlarda kırıldı. 7 gün aradan sonra bu kezde durağın arka orta camı kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kırıldı. Vatandaşlar tarafından haber verilmesi üzerine olay yerine gelen belediye ve polis ekipleri incelemelerde bulundu.
Otobüs durağının camını kıran kişi yada kişileri kınayan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, " Yapılanları anlamakta güçlük çekiyorum. Bize veya belediyemize kızanlar, bu gibi saldırılarla bize zarar verdiklerini düşünüyorlarsa, büyük bir yanlış yapıyorlar. Yazık, günah, hiç kimsenin buna hakkı yok. Bir evi güzel gösteren nasıl ki eşyaları ise bir ili yada ilçeyi güzel gösterende şehir mobilyalarıdır. Ne yazık ki aklını bu durağa takmış kişi yada kişiler bir ay içerisinde aynı durağın farklı camlarını 3. kez kırdılar. Bu durağa harcanan para senin, benim, onun yani benim vatandaşımın cebinden çıkıyor" dedi.
Vatandaşları da duyarlı olmaya davet eden Uzunkaya, kamu malına zarar veren şahısları gördüklerinde, Emniyet Müdürlüğü'ne veya belediyemiz zabıta ekiplerine bildirmelerini istedi.
(SŞ-BÖ)

30.01.2013 14:39:49 TSI

Editör: Wan Haber