Şanlıurfa'da yaşayan 70 yaşındaki bir vatandaş, beynindeki tümörün alınması için gittiği özel hastanede, aynı anda hem beyin, hem kalp, hem de estetik ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Yaslıca beldesinde çiftçilik yapan Mahmut Karaçizmeli, yaklaşık 20 yıldan bu yana, başında misket büyüklüğündeki kitleyle yaşadığını belirtti. Bu durumun sağlığı açısından herhangi bir sorun teşkil etmediği için doktora başvurmadığını söyleyen Karaçizmeli, 2 ay önce fıstık bahçesinde başını ağaca çarptığını ve kitlede kanama meydana geldiğini anlattı. Kitlenin kısa sürede hızla büyüyerek elma büyüklüğüne ulaştığını dile getiren Karaçizmeli, özel bir hastanede görev yapan Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fuat Torun'a başvurdu.
Yapılan incelemede, Karaçizmeli'nin beyninde tümör bulunduğu tespit edildi. Beyin ameliyatı öncesi tetkikler yapılırken, kalp damarındaki bir sorundan şüphelenen doktor, hastayı kardiyoloji servisine sevk etti. Burada yapılan anjiyo işleminde kalp damarının tamamen tıkalı olduğu ve hastanın acilen bypass ameliyatına alınması gerektiği sonucuna varıldı. Kafatasındaki tümör alındıktan sonra kafa derisinde oluşacak sorunun giderilmesi için, ameliyata estetik cerrahi ekibinin de katılması planlandı. Ancak, Karaçizmeli'nin ilerleyen yaşı doktorları endişelendirirken, cerrahi ekip Karaçizmeli'nin durumunu görüşmek üzere bir araya gelip, aynı anda 3 ameliyatın yapılabileceğine karar verdi.
Sürece ilişkin bilgi veren Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fuat Torun, şunları kaydetti:
''Kalp ve damar cerrahisi uzmanı ve plastik cerrahi uzmanıyla görüşerek, aynı seansta ameliyatların yapılmasına karar verdik. Öncelikle bypass ameliyatı yapıldı. Daha sonra tümör dokusunu çıkardık. Bu doku aynı zamanda kafa kemiğinde de etkili olmuştu. Kafatasındaki kemiği de temizledik. Total bir şekilde tümörün hepsini boşalttık ve plastik cerrahisi tarafından açıkta kalan dokuya operasyon yapılarak kapatıldı. Daha sonraki takiplerde hastamızın bir sorunu olmadığını anladık ve taburcu ettik.''
Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Mahmut Karaçizmeli ise, tedavi sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.
(RÇ-SO-Y)

13.02.2013 14:06:53 TSI

Editör: Wan Haber