Aydın'da 2 yıl önce yaşlı ve bakıma muhtaçlara destek olmak amacıyla kurulan Aymelek Derneği, Aydın genelinde büyüyerek daha da güçleniyor.
Son olarak Nazilli'de yapılan bir toplantıda derneğin şubeleşme kararı alan dernek, bunun için çalışmalarını hızlandırdı. Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda kurularak Aydın merkezde faaliyet göstermeye başlayan Aymelek Derneği, 2 yıl gibi kısa bir süre içinde sağladığı başarı ile adından söz ettirmeye başladı.
Temel hedeflerinin yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılara hizmet vermek olduğunu söyleyen Aymelek Derneği Başkanı Ayşe Kasarlıoğlu, gördükleri destekle her geçen gün büyüyerek hizmet ağlarını genişlettiklerini söyleyerek, "Bizim amacımız üyelerimizin mevcut durum ve problemlerini tespit ederek, onların; evrensel insan hakları, adalet ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik varlıklarını geliştirecek teorik ve pratik çözümler üretmek; bireyler ve kültürlerarası arası diyalog, iletişim, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, toplumun tüm kesimlerinden her gruptan insanlarla onurlu bir yaşam ortak paydasında bir platform olarak bir araya gelip, yasalara uygun her türlü faaliyet ve çalışmalar yapmak, ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır. Toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmaktır'' şeklinde konuştu.
Aymelek Derneği'nin daha etkin ve yerinde hizmet verebilmesi için şubeleşme çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Ayşe Kasarlıoğlu, "Bu kapsamda ilk toplantımızı Nazilli'de gerçekleştirdik. Burada kuracağımız şube ile daha etkin ve hızlı hizmet verme imkanını bulacağız. Görüyoruz ki Nazilli'de genç ve dinamik bir ekip hizmet için büyük bir heyecanla bekliyor. En kısa sürede resmi prosedürleri tamamlayıp Aymelek Derneği'nin Nazilli Şubesini faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

18.01.2013 12:53:10 TSI

Editör: Wan Haber