Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 2. Turunda Bate Borisov karşısında rövanş için avantajlı bir skor almak istediklerini söyledi.
Teknik Direktör Aykut Kocaman ile kalecilerden Mert Günok, ilk maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Grodno Neman Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Kocaman, Bate Borisov'un zorlu bir gruptan geldiğini, yarın oynayacakları karşılaşmanın da iki takım açısından da zorlu bir Avrupa Ligi müsabakasına sahne olacağını vurgularken, şu açıklamalarda bulundu:
"Avrupa Ligi'nde yarın son 32 takım içinde, son 16'ya kalmak için mücadele edecek olan iki takım karşılaşacak. Öncelikle yarınki maçı, ardından da kendi sahamızda oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Zorlu geçeceğini söylemem doğru olacaktır. Rakibimiz için şöyle bir şey söylemek gerek; zorlu bir gruptan geldi. Son derece organize bir takım olduğunu biliyoruz. Disiplinli, futbol adına doğru hamleleri yapmaya çalışan ve en önemlisi de saha organizasyonu kuvvetli bir takım. Bizim için genel kriter dışında avantaj olacak şey ise rakibin ilk resmi maçını bizimle oynayacak olmaları. Bu bizim adımıza küçük de olsa bir avantaj olarak gözüküyor. Ama her iki takımı da zorlu bir Avrupa Ligi mücadelesi bekliyor."

"TAKIM İÇİNDEKİ KADROYU MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ"
Aykut Kocaman, Sırp oyuncu Milos Krasic ile ilgili kendisine yöneltilen soruya ise, "Bununla ilgili pek konuşmak istemiyorum. Ama sonuçta 29 kişilik bir kadro var ve maç maç düşünmeye çalışıyoruz. Her maça 18-19 kişi çıkarmaya çalışıyoruz. Başta Krasic olmak üzere her oyuncumuz değerlidir. Genel olarak takımın ihtiyaçları ya da beklentileri merak etmiyoruz da, her şeyi bireysel olarak yorumluyoruz. Benim tek amacım var o da, doğru adamları doğru maçlarda oynatmak" şeklinde cevap verdi.

"WEBO'NUN BİZİ HÜCUM ANLAMINDA RAHATLATTIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"
Aykut Kocaman, yeni transferlerden Pierre Webo'nun performansına ilişkinse şu şekilde konuştu:
"Kısa yanıt vermek gerekirse Webo'nun bizi hücum anlamında rahatlattığını söyleyebilirim. Şu anda içimden gelen şeyi söylemek istiyorum. Yarınki maç aklımızda. Bu maçı oynadıktan sonra bu konuyu düşüneceğiz. Ama büyük ihtimalle o maçın kadrosunda olacak."

"YARINKİ MAÇTA KALEDE VOLKAN OLACAK"
Bir gazetecinin 'basın toplantısına Merk Günok ile geldiniz. Bu yarınki maçta kalede Mert'in olacağına işaret mi' şeklindeki sorusuna ise, "Yarınki karşılaşmada bir aksilik olmazsa kalede Volkan oynayacak" cevabını verirken, Caner Erkin ve Moussa Sow'un da bugün gerçekleştirilen antrenmanda yer aldıklarını ve maç kadrosunda olacaklarını belirtti.

"HER MAÇI DÜŞÜNEREK KADRO OLUŞTURUYORUZ"
Takım içerisindeki kadro derinliğinin diğer maçları da düşünerek yapıldığına değinen Kocaman, "İki gün sonra en az bu maç kadar zorlu, lig için belirleyici bir karşılaşma oynayacağız. Bu nedenle kadro yaparken bunu da hesap ediyoruz" açıklamasında bulunurken sözlerini, "Havanın soğuk olmasını bahane edemeyiz. Saha koşullarının uygun olmadığı söylendiği için sahada çalışma yapamadık" dedi.
Öte yandan Yobo ile ilgili soruya da Kocaman, "Öncelikle yarınki maçı düşünüyoruz. Yobo ile ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Trabzonspor karşısında oynama ihtimali var" yanıtını verdi.
(MFS-MFS-S)

13.02.2013 20:23:47 TSI

Editör: Wan Haber