AK Parti İl Başkanlığı binasında müracaatını gerçekleştiren Aykaç, AK Parti’de görev almanın kolay olmadığını belirtti. Büyük bir sorumluluğun altına gireceğinin bilincinde olduğunu ifade eden Aykaç, Ortadoğu ülkelerinde savaşlar, katliamlar varken güçlü bir demokrasi için direnen Türkiye’nin 14 yıllık çınar ağacının bir dalı olmak adına görev talebinde bulunduğunu ifade etti. Aykaç, “AK Parti’nin Türkiye’de de, Van’da da gerek hizmet gerekse de demokrasi anlamında yaptığı her şey ortadadır. Bunları artık anlatmaya gerek yok. Zira tablo açıkça 14 yılda gelinen noktayı gözler önüne seriyor. Ama takdir edersiniz ki halen yapılacak çok iş var. Önüne 2023 vizyonunu koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bunu devam ettiren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gibi iki koca yürekli insanın bu mücadelesini devam ettirmek ve bu süreci tamamlamak gerekiyor” dedi.


Çözüm süreci ile biz Kürt halkının yıllarca yaşadığı sorunları bugün çözme noktasına getiren AK Parti’nin Van ve bölgedeki siyasetçilerinin bu sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Aykaç, “Ben bu bölgenin çocuğu, bu toprağın evladı olarak bu sorunun nihayete ermesinde gövdemi taşın altına koymak için aday adaylığımı açıklamak istiyorum. Milletvekilliği yolunda mücadele veren diğer aday adayları gibi biz de evimize gelip sizlerin huzurunda AK Parti teşkilatları ile birlikte çalışma sözümüzü vererek adaylık başvurumu yapıyorum. Sizlerin ve bu milletin desteği ile yeniden ülkeyi yönetmeye hazırlanan AK Parti’de görev yapmak nasip olursa, bu görevi almaya hazır olduğumu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.


Son zamanlarda kadınlara yapılan şiddeti kınadığını ifade eden Aykaç, “Hele hele Özgecan’a yönelik vahşice saldırıyı kınıyor ve Allah’tan kendisine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kadın annedir. Analarımıza ‘of’ bile demeyi yasaklayan medeniyetin bireyleriyiz. Hiçbir sosyal ve kültür, kadın katkısı olmadan hayata geçemez, yaşatılamaz. Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak, ihmal ederek inşa edilemez. Kadın bizim güvencemiz, öznemiz ve aynı zamanda en önemlisi annemiz, bacımız, kızımız, hayatımızdır. Bu yolda dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber