Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde, partisinin Osmangazi İlçe Kongresi’nde konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisiyle ilgili özeleştiride bulundu.

Dokunulmazlıklarla ilgili anketlere bakıldığında, bu uygulamanın tutuklamalara dönüşmesi durumunda HDP’nin oyunun yüzde 14-15 bandına çıkacağının görüldüğünü söyleyen Bilgen, sözlerine şöyle devam etti:

"AYNAYA BAKIP KARARI CİDDİ VERMEK ZORUNDAYIZ"
"Biz elbette Erdoğan’ı eleştirebilecek onlarca konu bulabiliriz. Bu hükümet, siyasi parti, kendi içinde bir iki ay içinde darbe yaptı. Daha fazlasını söylemeye gerek yok. Belki iktidarı eleştirmek kadar, diğer muhalefet partilerinin eksikliklerini konuştuğumuz kadar, aynaya bakmak ve kendimizle yüzleşmek, bizim örgütlülüğümüz, çalışma tarzımız, bizim fedakarlık düzeyimiz, bu yükü taşımaya ne kadar yeter bununla ilgili kararı çok ciddi vermek zorundayız. Eğer bu kongreler bu anlamda yeniden bir inanç pekiştirmesi yeniden bir kararlılık öz eleştiri ve yeniden yapılanma vesilesi olursa başarıyla sonuçlanmıştır. Bir rutin formalitenin tamamlanmasından ibaret olursa ne yazık ki şimdiye kadar yaptıklarımızı bile yapamadığımız, yapmakta zorlandığımız dönemlere gireriz" iha

Editör: Wan Haber