Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşıkşenlik Belediyesi'nin Çıldır'a bağlanmak istemesi halinde her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Çıldır Belediye başkanı Nurettin Aygün İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çıldır'ın tarihteki ihtişamına yeniden kavuşması için merkez nüfusunun artırılması gerekmektedir. Çünkü ticaret, sosyal gelişme ve ekonomik gelişmenin en önemli faktörü nüfus yoğunluğudur. Bir bölgede insan nüfusu ne kadar fazla olursa o bölgeye devletin ve özel sektörün yatırımı da o doğrultuda olur. Çıldır ismi bir ilçe merkezini değil bölgeyi temsil etmektedir. Bu bölge içerisinde Oltu'da var, Borçalı'da var, Başköy'de var, Ahıska'da var. Çıldır ismi tarihte bir bölge ismi olarak kullanılmış şuan yerleşkesinin bulunduğu merkeze de merkez ismi verilmiş ve bu yönde anılmıştır. Kars'ta Ardahan'da 70 yaşın üzerindeki insanlarla görüşüldüğünde Çıldır'a merkez dediklerini görürsünüz. Merkez olarak adlandırılan yerleşkede nüfusun artmasının iki yolu vardır. Birinci yol orada doğup yaşayan insanların göç etmemesini sağlayarak nüfus yoğunluğunu artırmak, ikinci yol ise o bölgede ki ekonomik faaliyetleri artırarak insanları o bölgeye çekmek. Bu açıdan önemli bir yere sahip olan Aktaş Sınır Kapısının faaliyete geçmesiyle beraber Çıldır önemli bir ticaret merkezi olacaktır. Nüfus yoğunluğunu artırmak için kısa süreçteki en etkili çözüm merkeze yakın köylerin ilçemize bağlanmasını sağlamaktır. Bizim çalışmalarımızda bu yöndedir. Elimizin güçlü olması ve daha fazla yatırım almak için bu konudaki çalışmalarımıza bölgede yaşayan idaricilerin, kanaat önderlerinin, basın mensuplarının ve ufku geniş insanların bir araya gelerek Çıldır'ın geleceği için atılacak bu adımda birlikte hareket etmesi gerekliridir'' dedi.
Aşıkşenlik beldesinin kapanmasıyla ilgili olarak Aşıkşenlik beldesi Belediyemize bağlanmak isterlerse bu konuda ellerinden gelen her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.
(ARV-AT-Y)

03.12.2012 11:03:03 TSI

Editör: Wan Haber