Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği (AYGED) Avrupalı misafirlerini ağırladı. Avrupa Birliği Grundtvig programı kapmasında Polonya'nın organizatörlüğünde A New Way to Social Skills (Sosyal Becerilere Yeni Tarzlar) projesini yürüten AYGED, Avrupalı gönüllüleri Aydın'daki proje çalışmaları hakkında bilgilendirdi.
İtalya, Polonya, İsveç ve Macaristan'dan 14 gönüllünün katıldığı programdan yabancı misafirler Aydın'a ve Türk halkının misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını söylediler. AYGED'in dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalarını yerinde inceleyen gönüllüler, en çok ebru sanatından etkilendiler.
Proje ve ziyaretle ilgili bilgi veren AYGED başkanı Şenol Tayfun, gönüllü dernek üyeleriyle birlikte topluma faydalı olabilmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Öğrenciler, eğitimciler ve velilerle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bunları kamuoyuyla paylaştıklarını aktaran AYGED Başkanı Tayfun, bu çalışmalar sayesinde birçok öğrenciye kurs verdiklerini söyledi. Avrupa'daki derneklerle AB kapsamında projeleri tanıtmak amacıyla bu tür ziyaretler yapıldığını belirten Tayfun, "Avrupalı misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyduk. Buradan dezavantajlı çocuklarımız için yaptığımız çalışmalar hakkında yerinde bilgi verdik. Çalışmalarımızı olumlu buldular. Gelen misafirlerimiz de kendi çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Karşılıklı çalışmalarımız hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Misafirlerimiz ebru sanatımıza hayran kaldılar. Eğitmenimizle birlikte ebru yaptılar" dedi.
Öğrencilerle görüşen Vali Yardımcısı Halil Canavar, devletin son yıllarda dezavantajlı ve engellilere maddi yardımların yanında eğitim konularında da önemli destekler verdiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına da dikkat çeken Vali Yardımcısı Canavar, AYGED üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. AYGED'in çalışmalarının örnek teşkil ettiğini ve çalışmaları izlediklerini belirten Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, dernek üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Toplantı sonrası misafirlere günün anısına çeşitli hediyeler verildi. Avrupalı misafirler ayrıca, Efes Antik Kenti'ni ve Şirince'yi gezdi.
(İK)

10.01.2013 11:49:31 TSI

Editör: Wan Haber