Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, 2012 yılının esnaf ve sanatkar için çeşitli sıkıntılarla geçtiğini söyledi.
Kooperatif binasında basın açıklaması yapan Başkan Aydoğan, 3 Şubat tarihinde yapılacak olan mali kongreye esnafların katılımı için çağrıda bulundu. Başkan Aydoğan, ayrıca 2012 yılının esnaf ve sanatkar için çeşitli sıkıntılarla geçtiğini kaydetti. Esnaflar olarak müjde kabul edecekleri şeyler olduğu gibi sıkıntısını yaşadıkları unsurlarında olduğunu belirten Başkan Aydoğan, "Bunların en başında geleni Borçlar Kanunu içerisinde geçen 'kefiller için eş rızası' maalesef en başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere kooperatifçiler olarak bizleri de ciddi manada sıkıntıya soktu. Ama inşallah geçtiğimiz yıl içerisinde bu sıkıntının iletilmesi ile yetkililer duyarsız kalmadı. Önümüzdeki dönemde bir madde ilave edilerek esnafımız bu ıstıraptan kurtulacaktır" dedi.
Başkan Aydoğan, 2012 yılında yaşanan sıkıntılara rağmen kooperatifin 287 bin TL kar ederek bilançosunu kapattığını belirterek, "Kooperatif olarak 20 milyon 954 bin TL kredi kaynağı esnafımızla buluşturduk. Geçtiğimiz yıl uygulamaya geçen faizlerin artma trendine girmesi ile birlikte kooperatifimizde kademeli faiz uygulamasına geçildi. İlk 25 bin TL'lik dilimi bir yılı aşmayan vadelerde yüzde 5, bir yılı aşanlarda ise yüzde 6 olarak gerçekleşti. 25 bin TL'yi aşan bölümlerde ise yıllık 7,8 faiz uygulanmaktadır. Önümüzdeki yıl inşallah bu faizin bütçeden esnaf ve sanatkara ayrılan kaynağın ciddi manada artırıldığını biliyoruz. Ekonomideki olumlu gelişmeler dikkate alındığında esnaf ve sanatkarın korunması sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

01.02.2013 12:40:49 TSI

Editör: Wan Haber