Aydın'da hazırladıkları "Kırsal Zeytin Toplama ve Paketleme Ünite Projesi"nin desteklenmediğini öne süren zeytin üreticileri, projeyi kendi imkanlarıyla hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Aydın'ın Köşk İlçesi Gökkiriş köyü zeytin üreticileri "Kırsal Zeytin Toplama ve Paketleme Ünite Projesi" Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetimi tarafından destek görmediğini öne sürerek, projeyi kendi imkanları ile yapma kararı aldıkları bildirildi.
Köşk İlçesi Gökkiriş köyü aza üyesi Eşref Şen, köyden 15 kişinin de istidam edileceği kırsal alanlardaki zeytinlerin toplanması, uygun şartlarda tasniflenmesi ve paketleme işlemlerin yapılması için üreticiler ile işbirliğinde 2010 yılında ''Kırsal zeytin toplama ve paketleme ünite projesi'' hazırlandığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onay gören projenin, Aydın ilinin de içinde bulunduğu Güne Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetimi tarafından dest görmediğini söyledi. Şen, "Azalık görevini de yürüttüğüm köyümde benim de içinde bulunduğum ve köyden 15 kişinin de istidam edileceği kırsal alanlardaki zeytinlerin toplanması, uygun şartlarda tasniflenmesi ve paketleme üzerine üreticilerimiz 2010 yılında 'Kırsal zeytin toplama ve paketleme ünite projesi' hazırlandı. Projemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 535 bin TL hibe alınması ön görüldü. Bu proje Aydın ilinin de içinde bulunduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ya müracaat edildi. Projemiz GEKA yönetimi tarafında onay görmedi. Bu arada yaptığım kaza sonucu ayağımın kırılması ile sağlık sorunu yaşadım. Proje dosya halinde halen elimizde duruyor. Köylü üreticileri olarak çok önemli gördüğümüz bu projeyi daha fazla geciktirmek istemiyoruz. 2013 yılı içinde birliktelik sağlanmadığı taktirde tek başıma yapmayı dahi düşünüyorum. Temennimiz bu proje için sağladığımız birliktelikle uygulamaya geçirmektir. Biz burada yetkililerin zor şartlar altında özellikle kırsal alanlarda üretim yapan üreticilere karşı duyarlı olmalarını arzu ediyoruz'' dedi.
(MB-İK)

04.01.2013 13:27:10 TSI

Editör: Wan Haber