Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği (AYGED), Aydın il merkezinde eğitim gören 180 öğrenciye Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu'nda eğitim seminere verdi.
Umurlu Çok Programlı Lisesi Rehberlik Öğretmeni Osman Algın, tarafından verilen "Ders çalışma ve başarılı olma metotları" konulu semineri Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de katıldı.
AYGED olarak Aydın'da 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerine gönüllü öğretmenlerle kurs verdiklerini, başarılarını artırmak için de seminerler düzenlediklerini belirten AYGED Başkanı Şenol Tayfun, kursları Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve gönüllü öğretmenlerle 180 ilköğretim öğrencisine ücretsiz yetiştirme ve sınavlara hazırlanma kursu verdiklerini söyledi. Öğrencilere Hacı Lütfiye Atay İlköğretim Okulu'nda eğitim verdiklerini her ay verilen kurslar sonunda yapılan sınavda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdiklerini ifade eden AYGED başkanı Şenol Tayfun, "Kurslarımıza Milli Eğitim Müdürlüğü destek veriyor. Kurs veren öğretmenlerimiz öğrencileri kendi çocukları gibi görüyorlar. Öğretmenlerimiz öğrenciler tarafından çok seviliyor. Çocukların öğretmenleri sevmeleri, dersleri sevilmesine, derslerin sevilmesi çalışmayı, çalışma da başarıyı getiriyor. Gönüllü öğretmenlerimizden çok memnunuz. Öğrencilerimize Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler dersleri kursları yanında, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de bulunuyoruz. Bir eğitim Kurumu olan Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu'nun da bize kapılarını açması bizi memnun etmiştir. Okul müdürümüz Osman Alp'e teşekkür ediyoruz" dedi.
Öğrencilere AYGED'in desteğini öven Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, geleceğimiz olan öğrencilerden daha çok çalışmalarını istedi. Çocuklardan çok kitap okumalarını ve araştırma yapmalarını isteyen Töre, AYGED'in eğitime katkı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
(MB-İK)

15.01.2013 10:32:11 TSI

Editör: Wan Haber