Aydın Ticaret Borsası'nın koordinatörlüğünü yaptığı TOBB'a bağlı Aydın İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu, ikinci yönetim kurulu toplantısını yaptı.
Aydın Ticaret Borası'ndaki Kadın Girişimciler Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı'da katıldı.
Toplantıya davet edilen AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ise sağlık problemi nedeniyle toplantıya son anda katılamadı.
Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Emine Denizhan Sandıklılı 2013-2014 yıllarında yapacakları çalışmalar konusunda meslek odası başkanlarının görüşlerini almak istediklerini belirterek, "Bu dönemki icra kurulumuza Aydın, Didim ve Nazilli'den üyelerimiz katıldı. Amatör bir heyecanla yola çıktık. Amacımız geleceğin iş dünyasına nitelikli kadın girişimciler kazandırmakla birlikte var olan girişimci kadınlarımızı niteliklerini arttırarak sosyal ve ekonomik anlamda kadının konumunu geliştirmektir. TOBB'un verilerine göre 1300 girişimcinin sadece yüzde 5'i kadındır. Cinsiyet uçurumunu ortadan kaldırmak sadece kadın mücadelesiyle değil, iş yaşamındaki erkekler ve meslek odalarını temsil edenler bu uğurda mücadele etmelidir. Kadınlara meslek odalarında daha fazla görev verilmelidir. Artık sözlerle değil, icraatlarda bunu görmek istiyoruz" dedi.
Sandıklılı, kenti ortak akılla yönetilmesi ve kadın girişimcilerin daha çok desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Köklü bir geçmişi olan ve bununla övünen bir kentiz. Ancak geçmişte sahip olduğumuz Nazili Basma Fabrikası gibi üreten değerlerimizi kaybettik. Aydın tarım kenti olacaksa kadın üreticilerin pazar ve pazarlama sorununu masaya yatırmalıyız. Sanayi kenti olacaksak Kayseri, Gaziantep'ten çıkan Anadolu Kaplanları gibi kadın girişimci sayımızın arttırılmasını arzu ediyoruz. Kentimizin öncelikli sorunu işsizlik. Üniversiteli gençlerimiz kentimizde çalışacak sektör bulamadıklarından farklı kentlerde çalışmaktadır. Beyin göçünü önleyecek tarımsal sanayimizi kalkındırmalıyız. Bu anlamda bize destek olacak her grupla ortak çalışmaya varız."
AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, kadınların iş dünyasında fazla yer almamasının yaratılışından kaynaklandığını söyledi. Kadınların çocuğa bakma ve evde hizmet verme zorunluluğu bulunduğunu söyleyen Dokuzlu, "Girişimci kadın sayısının yüzde 5 olması sadece ülkemize has bir özellik değildir. Tüm dünyada kadınlar öncelikle anne oldukları için iş dünyasında ikinci plana atılmış olabilir. Ancak elbette erkekler kadınların düşüncelerine ve fikirlerini çok fazla ihtiyaç duyar. Kadın haklarını savunmak derneklerin görevi.Bugün, çok sayıda kadını iş hayatımızda görüyoruz. Erkekler artık iş dünyasında hanımlarından yardım almıyor. İşin finans kısmına da hanımlarını dahil etmeye çalışıyor. Aydın Ticaret Odası olarak kadınlarla her zaman sıcak temas halinde olmayı istiyoruz. Çünkü kadınlarımız fikirlerini hayata geçirecek olan kurumlardan birisiyiz" diye konuştu.
ATB Başkanı Adnan Bosnalı ise kurumları koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler İcra Kurulu'nun iletişim kopukluğu nedeniyle ilk döneminde yeterince aktif çalışamadığını kaydederken iletişim kopuklulukları yaşadıklarını ifade etti. Yeni dönemde kadın girişimcilerle farklı çalışmalara imza atacaklarına inandığını vurgulayan Bosnalı, "İş artık sadece fikir üretmekle kalmamalı. Fikir fırtınası oluşturmalıyız. Yeter ki kopukluk yaşamayalım.Aydınlı kadınlarımızın iş dünyasında gücünü gösterme zamanı geldi" şeklinde konuştu.
(GY-MB-İK)

11.02.2013 13:10:40 TSI

Editör: Wan Haber