Güreşte Aydın'a dereceler getiren Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün güreşçileri Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'ı ziyaret etti.
Ziyarete, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Seda Duman Canbulan ve Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüsnü Selçuk ve sporcular katıldı. İşitme engelli güreşçiler Zeynel Akın'a kupalarını hediye ederken, Akın'da şampiyonlara eşofman takımı ve ayakkabı hediye etti.
Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün Kahramanmaraş'ta yapılan karşılaşmalarda Aydın'ı başarıyla temsil ettiğini ifade eden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, "Güreş takımımız bizi Kahramanmaraş'ta başarıyla temsil etti. Kahramanmaraş'ta bulundukları süre içerisinde kendilerine destek olduk. Engellilerin başarıyla spor yapabileceklerini gösterdiler. Kendilerini Aydın'I başarıyla tanıttıkları için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Akın, Aydın'ın lisanslı engelli sporcu sıralamasında Türkiye'de ilk 15'te olduğunu ifade etti.
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Seda Duman Canbulan ise, işitme engelli güreşçilerin Kahramanmaraş'ta Aydın'ı başarıyla temsil ettiğini belirterek, kendilerine destek olan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'a teşekkür etti.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'dan ikamet ettiği Söke'de uygun çalışma ortamı sağlamasını sağlayan 66 kilogramda Türkiye birincisi Erkan Karakaş, Akın'a desteği için teşekkür etti. Akın'da engelli sporculara her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.
DERECELER
İl klasman listesinde Türkiye genelinde altıncı olan Aydın İşitme Engelliler Güreş takımının elde ettiği dereceler şöyle:
Yıldız Genç Serbest Güreş:
Mehmet Özkaya(58 kg) Türkiye üçüncüsü
Büyükler Serbest Güreş:
Erkan Karakaş(66 kg) Türkiye birincisi
Çetin Yardımcı(84 kg) Türkiye üçüncüsü
Büyükler Grekoromen Güreş
Çetin Yardımcı(84 kg) Türkiye üçüncüsü
Sabri Karaçoba(84 kg) Türkiye üçüncüsü
Fatih Durmuş Kaya(96 kg) Türkiye üçüncüsü
(GY-MB-İK)

28.01.2013 17:03:20 TSI

Editör: Wan Haber