Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaklaşan sevgililer günü ile ilgili açıklama yaptı. Tekinbaş, sevgilisine hediye alacaklara yavru hayvan almamalarını tavsiye etti.
14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü'nün yaklaştığını hatırlatan Tekinbaş, bugünün hayvan hakları savunucularının kötü günü olduğunu ifade etti.
Bu tür özel günlerde kedi köpek ticareti yapanlara ilginin çok büyük olduğunu ifade eden Tekinbaş, "Kedi ve köpek yavruları o kadar sevimli ki, o sevimlilik ve masumiyet yüzünden hediye paketi olarak düşünülüyorlar. Ancak özel günlerde hediye edilen, yavruluktan çıkıp büyüyen, hastalanan, yaşlandıkça bakımı ve veteriner hekim masrafları ağır gelen hayvanlar kendilerini sokaklarda, ormanda veya barınaklarda buluyor. Ormanlık alanlara atılan ve burada ölüme terk edilen hayvanlar olduğunu artık herkes biliyor ve hayvan satın alan herkes öylesine büyük acıya sebep oluyor ki acaba bunun farkındalar mı? "Artık farkındayım" diyorsanız bu kanlı ticaretin bir parçası olmayın. Hayvan satın almayın.Barınaklardan sahiplenin" dedi.
Satılmayı bekleyen yavru kedi veya köpek satılamadıysa, büyüdüğünde de satılma şansı olmadığını kaydeden Tekinbaş şöyle devam etti: "İndirimler bile fayda sağlamaz. Çünkü talep belli, illa da yavru olacak. Ticaretin patronları artık küçük kafese sığmayan, kendisine para kazandırma olasılığı kalmayan ve mama masrafıyla kendini zarara sokan o hayvanı artık mekanında istemez. Büyümeye başlayan kedi veya köpek ya bedava birilerine verilir veya sokağa terk edilir"
BARINAKLARA GİDİN
Olanın annelerinden koparılan, anne eğitiminden ve sütünden yoksun kalan zavallı hayvanlara olduğunu belirten Tekinbaş , " Türkiye'de yaklaşık 700 bin başıboş sokak hayvanı olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan şanslı olanlar sokaklarda onları seven insanlar sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Kedi veya köpekle beraber yaşamayı seçtiyseniz, bu karar çok önemlidir. Çünkü hayvan sahibi olmak büyük sorumluluktur. Bu sorumluluğa sahipseniz, o hayvanın size vereceği sevgisini de hak ediyorsunuz demektir. Ama unutmayın, düşüncesizce satın alınan hayvanların sonu her zaman sokak ve barınak olacaktır. Bu sizin suçunuz olmasın. Sahiplenmek için en doğru adres sokak hayvanlarının barındırıldığı merkezlerdir. Evlat edinmek istiyorsanız, önce barınakları ziyaret edin"ifadelerini kullandı.
(GY-MB-İK)

08.02.2013 10:34:28 TSI

Editör: Wan Haber