Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, tarafından düzenlenen "El İşi Çarşısı"nda 30 kadın tarafından hazırlanan el işi ürünler 4 gün boyunca satışa sunulacak.
Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) öncülüğünde düzenlenen El İşi Çarşısı, Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi Salonu'nda başladı. 01-04 Aralık tarihleri arasında açık kalacak çarşının açılışına Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.
Vali Yardımcısı Çatmadım, ADÜ Rektörü Birincioğlu ve AGİKAD Başkanı Esen Türker, tarafından açılışı yapılan El İş Çarsı'nda derneğe müracaat eden 46 kadından uygun bulunan 30 kadına ait el işi ürünler sergileniyor. Gün boyunca açık kalacak çarşı ücretsiz olarak gezilebilecek ve dileyen sergilenen ürünlerden satın alabilecek.
Aydın'da ilk kez düzenlenen El İşi Çarşısı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Esen Türker, bayanların üretime dahil edilmesi, ekonomiye katkılarının sağlanması ve teşvik edilmesi amacıyla faaliyetler yürüttüklerini belirterek, "Dernek olarak amacımız kadınların artık yemek yapan veya mutfakta çalışan veya çalışabilir birey olarak kanıksanmış durumunun sona ermesidir. Çarşıda yer alan 30 stantda kendini kanıtlayan bayanlarla yola devam edilecek. Öncelikle 'Dokuz Bayan' ile birlikte ileri eğitimlerin alınması, kendi işyerlerini açmaları veya ürünlerinin gelişimini sağlayacak. Bayanlara girişimcilik konusunda kurslar vererek ve KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını sağlayarak her yıl en az 9 kadın girişimcinin iş dünyasında saygın bir yer edinmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu çarşıda katılımcıların, satışa sunduğu her ürünün geliri kendi ekonomilerine katkı sağlayacak ve derneğimizin kesinlikle maddi geliri olmayacak. Buradaki amaç Aydınlı kadınların sürekli olarak el emeklerini satabilecekleri bir pazar oluşturmaktır. Fiyatlar tamamen üreten kadınlara bıraktık. Ürünlerinin karşılığını yine kendileri belirledi" dedi.
Aydınlı kadınlara sergiledikleri birliktelik için kutlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, "Farklı sivil toplum örgütleri altında faaliyet gösteren kadınlarımız burada aynı çat altında bir el işi çarşısı kurmuş. Kendilerine sergiledikleri bu örnek tutum nedeniyle kutluyorum. Kadınların bir araya gelmesi için yol gösterici olmamız lazım. Kazandığımız her bir girişimci istihdam ve üretim demek. Bende böyle birlikteliğin sağlanmasında üzerimize düşen her konuda kadınlarımıza destek olmaya hazırım" diye konuştu.
(MB-İK)

01.12.2012 14:40:00 TSI

Editör: Wan Haber