Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, sektörün en büyük sıkıntısının 2-3 ay fırıncılık yapıp sonra da ortadan kaybolan fırıncılar olduğunu belirtti. Aydın'daki fırıncıların 3.5-4 yıldır rekabetten başını kaldıramaz hale geldiğini belirten Başkan Akdağ, "Bunun yanında bir de halk ekmek girişimleri başladı. Biz Aydın'da ihtiyacı olanlara ekmeği bedava vermeye hazırız. Ancak belediyenin halk ekmek üretimine girişmesi Aydın için gereksiz buluyoruz" dedi.
"UÇUZ EKMEK SATANLAR BİR SÜRE SONRA KAYBOLUYOR"
Her geçen gün artan nüfusa rağmen Aydın'da fırın sayısının giderek düştüğünü belirten Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Daha önceleri 33 fırının bulunduğu Aydın'da şu anda 5-10 fırın kaldı. Fırıncılar rekabetten başını kaldıramaz oldu. Birileri gelip ucuz ekmek satmaya başlıyor. 2-3 ay ucuz ekmek satanlar sonra da ortadan kayboluyor. Halkın temel gıda maddesi olan ekmeği üreten fırıncılar olarak çeşitli sıkıntılarımız var. Genel ve yerel yöneticilerden yeterli desteği göremiyoruz" dedi.
"İHTİYACI OLANLARA EKMEĞİBİZ VERELİM"
Aydın Belediyesi'nin halk ekmek üretim girişimini gereksiz ve sektörü sıkıntıya sokacak bir eylem olarak gördüğünü de belirten Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Rekabetten başını kaldıramayan fırıncı esnafı şimdi de belediyenin girişimlerine karşı endişeli. Bizce Aydın gibi bir yerde belediye ekmek üretmemeli. Zaten bizim 10-12 noktada askıda ekmek kampanyamız var. Bunun yanında ekmeğe ihtiyaç duyan yaklaşık 1500-2000 bin hane var. Zaten biz fırıncılar olarak belediyenin yemek dağıtımı yaptığı bu hanelerin yiyeceği ekmeği karşılamaya hazırız. Eğer belediye halka yardım edecekse su paralarını almasın. Bu daha makbule geçer" diyerek Aydın Belediyesi'nin halk ekmek üretimi girişimlerini gereksiz bulduklarını ifade etti.
(İK)

25.01.2013 10:12:56 TSI

Editör: Wan Haber