Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.Ligi'nde Aydın'ı temsil eden Aydın Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı Ankara Büyükşehir Belediyespor'un engelli basketbol takımı ile oynadığı karşılaşmayı 82-63 kaybetti. Maddi imkansızlıklarla boğuşan Aydınlı engelliler maçtan önceki gece yola çıkabildiği deplasmanda gülemedi. İlk iki periyotta rakibine direnen ve devreyi dört sayı geride kapatan(39-35) Aydınlı engelliler, üçüncü periyotta ve dördüncü periyotta oyundan düşünce mağlubiyetten kurtulamadı.
Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ercan Karacasulu, yenilgiyi yaşadıkları sıkıntılara bağladı. Ankara deplasmanına Aydınlı esnafların ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay'ın girişimleriyle maçtan önceki gece gidebildiklerini ifade eden Karacasulu,"Ankara deplasmanına gidip gitmeyeceğimiz son ana kadar belli değildi. Çok sıkıntılı anlar yaşadık. Esnafımızın ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay'ın destekleriyle Ankara deplasmanına gidebildik. Maç öncesi kahvaltı yaptıktan sonra sahaya çıkarak mücadelemizi verdik. İlk iki periyotta rakibimizle başa baş mücadele ettik. Ancak, istediğimiz skoru yorgunluk nedeniyle alamadık" dedi.
HASTAYI SADECE YAŞATABİLİYORUZ
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile sezon öncesinde görüştüklerini, maddi destek aldıklarını ancak daha sonra ise görüşemediklerini kaydeden Karacasulu, "Uzak deplasmanlara uçakla gitmek zorundayız. Belediyemizden en azından bizi havaalanına bırakacak araç istiyoruz. Bugüne kadar sezon öncesi verilen desteğin dışında destek göremedik. Şu anda ortada bir hasta var. Biz sadece bu hastayı yaşatabiliyoruz. Bunun dışında bir şey yapamıyoruz. Yani hastayı iyileştiremiyoruz" ifadelerini kullandı.
KENDİ KREDİ KARTLARINDAN HARCADILAR
Ankara deplasmanındaki iaşe ihtiyaçlarını sporcuların kredi kartlarından karşıladıklarını belirten Karacasulu, "Sporcularımıza borçlandık. Bundan sonrası için maddi durum karanlık gözüküyor"diye konuştu.
ATAY: DESTEĞİMİZ SÜRER
Aydınlı engellilerin kendilerine ulaştığını ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ise, "Ankara deplasmanı öncesi engelli sporcularımız arkadaşlarımız aracılığıyla bize ulaşarak destek istedi. Bizde, gereken desteği verdik. Ortada verilen destek sözleri var. Ancak destek olunmamış. Bizim kendilerine desteğimiz sürer" şeklinde konuştu.
(GY-SK-İK)

04.02.2013 16:49:46 TSI

Editör: Wan Haber