Aydın'da yetiştirilen Antepfıstıklarında görülen kısırlık sorununun çözümü için Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından başlatılan proje kapsamında Gaziantep Bölgesi'nden enişte menengeçler getirildi.
Sultanhisar yöresindeki Antepfıstığı ağaçlarındaki kısırlığı önlemek için Gaziantep Bölgesi'nden getirilen erkek menengeçlerin 104 dönüm alanda aşılama çalışması yapıldığını belirten Kaymakam Ertürkmen, projenin tamamlanması ile ilçede antepfıstığının ayrı bir gelir kaynağı olacağını belirtti.
Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde göreve başlayan Kaymakam Cevdet Ertürkmen, bölge tarımının en önemli sorunlarından biri olan Menengeçlerin döl tutmama sorununa el atmıştı. Uzun süren araştırmaları sonucu Aydın yöresindeki menengeçlerinin erkeklerinin büyük bir kısmının kısır olduğunu belirleyen Kaymakam Cevdet Ertürkmen, sorunun çözümü için Antep Bölgesi'ne uzman ekip göndererek bilimsel bir çalışma yaptırmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu Gaziantep yöresinden getirilecek erkek menegeçlerin bölgeye aşılanması ve kısırlık sorununun bu menegeçler ile çözülmesine karar verilmişti.
Alternatif meyvecilik projesi kapsamında ele alınan program kapsamında getirilen erkek menegeçlerin 104 dönüm alanda aşılandığını kaydeden Kaymakam Cevdet Ertürkmen, ilerleyen yıllarda ormanda yer alan memengeç ağaçlarının da aşılanarak bölge ekonomisine katkı sağlamayı planladıklarını belirtti.
(İK)

21.01.2013 09:29:01 TSI

Editör: Wan Haber