AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ı ziyaret etti.
Ziyarete AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'la birlikte; Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Yedek MYK üyelerinden Mustafa Alkayış ve partililer de katıldı.
Ziyarette konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, "Acı tatlı yıllarıyla özellikle Suriye'deki olaylar bizi 2012'de en fazla üzen mesele oldu. Türkiye'nin önemli meselelerinin çözümü noktasında bütün sorumluluğu iktidarın üzerine atıp bir kenara çekilemeyiz. İktidar kanadında, siyaset mekanizmasında taşradan genel merkeze kadar tek başına iktidar olan AK Parti'de görev alan arkadaşlar da her şeyi Başbakan'ın üzerine atıp bir kenara çekilemezler. Hem AK Parti yönetimi de Türkiye'deki STK'lar da muhalefeti de milli meselelerde bir ve beraber olmak bir heyecan etrafında ülkemizi bir yere taşıma durumundayız. Türkiye'nin meselesi sadece Tayyip Erdoğan'ın meselesi değildir. Suriye meselesinde maalesef iktidarıyla muhalefetiyle birlikte politik beraberlik sağlayamadık. GAP Gazeteciler Birliği olarak dünya ve Türkiye gündemiyle ilgili üzerimize düşenleri her zaman yapıyoruz. Türkiye bir gelişme kalkınma süreci içerisine girdi. Göktürk uydusuyla da uzaya çıkıldı. Bu olay Türkiye'de yeterince kamuoyunda değerlendirilemedi. Türkiye, uydusu olan kendi uydusunu üreten bir ülke konumuna geldi. Türkiye'nin bu yükselişini devam ettirilebilmesi için uzun yıllardır bölgemizde devam etmekte olan terör sorununu süratle gündemimizden çıkarmamız gerekiyor. Bununla ilgili hükümet adımlar attı ama karşılık bulamadı veya sonuca ulaşamadık. Biz 2012 yılını da yine bu sorunu konuşarak geçirdik. 2013'de yine bu sorun önümüzde duruyor. Ben GAP Gazeteciler Birliği olarak hükümete çağrıda bulunmak istiyorum. 23 Nisan 2013 tarihi geldiği zaman cumhuriyetimiz 90. yılına girmiş olacak. GAP Gazeteciler Birliği olarak Grup Başkanvekilimiz ve AK Parti heyeti huzurunda hükümetin bir adım atarak 18 yaş altında suça itilmiş çocuklarımızı cumhuriyetin 90. yılında bir genel af ilan ederek affedip, suçun türüne bakmadan topluma kazandırılarak 90. yılı taçlandıracak bir talebimiz var. Bu hem terörü sonlandıracaktır hem de bir iyi niyet adımı olacaktır" şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, şu ifadeleri kaydetti: "2013 yılının ülkemiz için Adıyamanımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizim özellikle birtakım meselelerde iktidarıyla muhalefetiyle sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte milli bir duruş sergilememiz lazım. Terör gibi iç meselelerde, Suriye gibi dış meselelerde böyle bir milli duruşu hepimizin göstermesi lazım. İktidarın sorumluluğu vardır ama muhalefetin de sorumlu bir muhalefet yapması lazım. Bu manada da bu tür meselelerin çözümü konusunda azami derecede bir mutabakat sağlanması gerekiyor. Önemli gündem maddelerimiz var. 10 yıl öncesine göre baktığımızda bugün birçok noktada iyiyiz. Demokratik süreç her geçen gün normalleşiyor. Bunlar yapılacak, yapılmaya da devam ediyor. Gelinen noktada terör sorunu Kürt sorunundan ayrılmış durumda. Belki Kürtlerin de sorunları vardır yok değildir. Bölgesel sorunlar olabilir. Birtakım insanların sorunları olabilir ama bu sorunların çözümü de şiddetle olmaz. Daha beter çözüme gidilen yolda kurşun sıkılıyor terörle. Terör örgütünün amacı sözde birtakım kesimin sorunlarını çözmek adına belki hareket ediyormuş gibi görünse de asıl çözüme giden yolda şiddeti körüklüyor ve çözümü çözümsüz hale getiriyor. Resmen belli bir kesimi istismar ediyorlar. Adeta kandan besleniyorlar. Adam öldürerek çözümü istiyorlar ama biz de insanı yaşatarak devleti yaşatmaya çalışıyoruz. Biz hukuk devletiyiz. Terörle mücadelemizi hukuk devleti sınırları içerisinde yapmak zorundayız. Bu konuda inşallah inanıyorum ki yeni dönemde yeni bir süreç bizleri bekliyor. Yeni konseptle birlikte istihbarat birimlerinin topyekun ortak çalışmasıyla birlikte artık halkın da ciddi bir desteğiyle milli bir mutabakat sağlayarak terörü yakın zamanda minimize ederiz diye ümit ediyoruz. 2012'de güzel şeyler yapıldı. Özellikle 28 Şubat'ın izlerini silerek çok esaslı değişim dönüşümler yapıldı. 4 4 4 eğitim sisteminde gelen özgürlükçü yaklaşım, seçilme hakkı tanıyan ve insanı tek tipten kurtaran bir yaklaşım son derece makul mantıklı ve güzel bir adımdır. Demokratik anlamda yine önemli derecede Türkiye'nin önünü açacaktır. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda yapılanlar ortada. Adıyaman'da düne göre bugün çok çok iyi noktadayız. Ben inanıyorum ki halkın desteği devam ettiği müddetçe de süreç daha da artarak devam edecektir. Adıyaman'da dolaşıyoruz sağlıkla ilgili kimse bir şey sormuyor. Devam eden mevcut yatırımların bitmesi halinde 30 yılın sonrasını dahi besleyecek düzeyde bir kapasiteye sahip olacağız. Bu ilde ilk defa bir anjiyo yapıldı. Bir akciğer ameliyatı yapılabiliyor. Bugün OSB'mizle ilgili müjdeyi verdik. Şu anda Adıyaman'ın hesabına para aktarıldı. Şu an 21 milyonluk kamulaştırma ödeneği Adıyaman için geldi."
(CK-SO-Y)

27.12.2012 13:07:24 TSI

Editör: Wan Haber