Aydın'da hafta başından itibaren yaşanan bahar havası, Pazar gününden itibaren yerini Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havaya bırakıyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun bugün akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Cumartesi günü; bütün bölgelerde olduğu gibi Aydın ve ilçelerinde de çok bulutlu havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.
Pazar günü; Doğu bölgelerde devam edecek yağışlara ilave olarak, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olmak üzere, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, rüzgârın Marmara ve Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
Rüzgarın Pazar ve Pazartesi günleri Marmara ve Kıyı Ege'de, Salı günü Karadeniz'de kuzeyli yönlerden olarak esmesi bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli, önümüzdeki hafta başından itibaren Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinin yükseklerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara olan ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, buzlanma ve don olayı, zirai don olaylarına karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
(MB-İK)

04.01.2013 17:26:44 TSI

Editör: Wan Haber