Aydın'da Vali Kerem Al'ın öncülüğünde başkanlığını Abdurrahim Tikbaş'ın üstlendiği Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı Fahri Tanıtım Kurulu oluştu.
Aydın'da Vali Kerem Al'ın öncülüğünde başkanlığını Abdurrahim Tikbaş'ın üstlendiği Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı Fahri Tanıtım Kurulu'nda Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Ticaret Brası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ve işadamı Mahmut Çağlayan yer aldı.
Kurulun macı hakkında bilgiler veren Tikbaş; "Bizim amacımız burada Aydın şehit aileleri derneği ve AYŞEV vakfının yöneticileri ve başkanlarıyla bir araya gelmek. Bundan sonra Aydında ortak bir takım adımlar atmak. Aydında üç büyük vakfın tek bir çatı altında buluşturmak. Temel hedefimiz ileriki dönemlerde daha büyük ve güzel bir sergi salonu içinde olmak. Talebelerimizin o ruhu, bilincini vermek anlamında ciddi bir çalışma yapmak. Bugünkü etkinlik amacımız AYŞEV ve Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ile birlikte tanışma ve bir çatı altında olmanının ilk adımını atmak. Yeni bir kurulumumuz kuruldu basına ve halkımıza bilgilendirme yapmak için toplandık. Çünkü gittiğimiz kuruluşlarda 'TSK Güçlendirme Vakfı' var mı ? diye sorular aldık. Temel hedefimiz öncelikle kendimizi iyi tanıtmak" dedi.
Birinci projelerinin üç derneğin kuruluşundaki organik bağı güçlendirmek olduğunu ifade eden Tikbaş, "Ali Osman Albay, AYŞEV Vakfı başkanı, Sevim hanım ve ben yardımcıları konumundayız. İkinci toplantımızda Sayın Valimiz Kerem Al, Aydın Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Salih Karataş ve Belediye Başkanımızla ilgili görüşme yapacağız Biz üç Dernek olarak ekonomik anlamda üzerimize düşen katkıyı sağlayacağız. Paşamızla da konuştuk diğer derneklerle görüşmüş Salih Paşamız bu konuda Çok duyarlı. Sivasta şehit aileleri evi gibi bir ev yapılmış. Bizim hedefimiz bu saatten sonra geniş kapsamlı üç derneği barındırabilecek bir yer yapmak Aydınımıza bu konuda iyi bir hizmet verebilmek. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevim Esin Aydın şehit aileler dayanışma derneği hizmetine egemenlik parkında devam etmekte. 7. Genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte hem ziyaret, hem de genel bir görüşme amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantıyı Abdurrahim tikbaş düzenledi. Güzel çalışmalar olacağına inanıyorum Aydında Şehitler ve Gaziler ilmine ihtiyacımız var önümüzdeki günlerde hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Emekli Albay Ali Osman Arslan Vakfımız 2001 yılında kuruldu. Vakfımızın tek amacı aydın şehit ve gazi aileleri yakınlarına yardımcı olmak aileleri hazırda ayrı bir yerde değil şehit aileleri derneğini binasında faaliyetlerimizi sürdürebilmek" diye konuştu.
(MB-İK)

24.12.2012 11:01:11 TSI

Editör: Wan Haber