Aydın'da etkisini sürdüren sağanak yağış sonucu bölgenin can damarı olan Büyük Menderes Nehri taştı. Aydın, Koçarlı ve Söke'de yüzlerce dönüm arazi sular altında kaldı.
Afyon'un Dinar ilçesi yakınlarındaki Suçıkan mevkisinden doğup Aydın'ın Söke İlçesi Dipburun mevkisinde Ege Denizi'ne dökülen 560 kilometre uzunluğundaki Büyük Menderes Nehri'nin debisi, son günlerde etkili olan sağanak nedeniyle yükseldi.
Aydın ve ilçelerinde devam eden yağışların son 15 gün içerisinde etkisini artırmasıyla bölgenin ana su kaynağı olan Büyük Menderes Nehri'ndeki su seviyesi yükseldi. Önceki gün Söke Ovası'ndan başlayan taşkınlar bugün itibariyle Koçarlı ve Aydın ovalarına da ulaşarak, arazileri sular altına bıraktı.
Pamuktan zarar eden ve toplulaştırma yapılacağı için buğdaya yönlendirilen çiftçinin zararı büyük oldu. Taşkınların ardından bölgedeki arazilerinde inceleme yapan üreticiler, zararlarının çok büyük olduğunu ifade etti. Ekimin ardından taşkınlarla sular altında kalan buğdayların daha yeşermeden tarlada çürümeye başladığı belirtildi.
(MB-İK)

18.01.2013 14:29:44 TSI

Editör: Wan Haber