Aydın'da Okul Sütü Projesi kapsamında 416 okulda 65 bin 382 öğrenciye süt dağıtımına başlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile ortaklaşa yürütülen "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Aydın'da da süt dağıtımlarına başlandı. Aydın merkez Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen süt dağıtım törenine Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Halk Sağlığı İl Müdürü Şenol Okur, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Protokol üyelerince, anasınıfı ve ilköğretim ilk kademe öğrencilerine süt dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, yaptığı açıklamada, "Süt büyümeyi, fiziksel ve zihinsel gelişmeyi sağlar. Okul çağı büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu bir dönemdir. Ancak ülkemizde süt tüketim miktarı azdır. Bakanlıkların yaptığı okul sütü dağıtım çalışmalarının veya benzerlerinin dernek, vakıf ve kuruluşlarca da yapılarak desteklenmesi gerekiyor. Sosyal yardım paketlerinde de süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmeli" dedi.
İl genelindeki okullarda yapılacak dağıtım hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, "Bu programın bir diğer özelliği ise süt içmeyen öğrencimize veya velisi müsaade etmeyen çocuğumuza asla süt içirmiyoruz. Bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en doğru şekilde programlayarak, çocuklarımıza sütlerini ulaştırıyoruz. İlimiz genelinde 405'i devlet ve 11'i özel okul olmak üzere 416 okulda süt dağıtımına başlanıldı. Aydın genelinde 65 bin 382 öğrenciye süt dağıtılacak olup, haftanın üç günü Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dağıtım yapılacaktır" diye konuştu.
(MB-İK)

19.02.2013 10:34:03 TSI

Editör: Wan Haber