Aydın'da uygulanan 'İyi Tarım Uygulamalarının Kontrolü ve Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında üretim yapan çiftçilere sertifikaları verildi.
Aydın genelinde 2012 yılında uygulanan 'İyi Tarım Uygulamalarının Kontrolü ve Yaygınlaştırılması' projesi kapsamındaki üreticilere sertifikaları verildi. Kuyucak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasında gerçekleşen sertifika törenine Kuyucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Bozbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğünden teknik elemanlar da katıldı.
Törende Kuyucak ilçe merkezinden turunçgil üreticileri Zühra Orhan, Ömer Şahbudak, Osman Sencer, Taner Ersöz, Ahmet Tosun ve Pamukören beldesinden Osman Güngör, Yılmaz Güngör, Hulusi Hittet ve M. Raif Ertürk olmak üzere toplam 9 üreticiye İyi Tarım Uygulamaları Sertifikaları verildi.
Sertifikalarını almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden üreticiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl ve İlçe Müdürlüklerine teşekkür etti. Bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını ve Narenciye Birliği kurma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden üreticiler, birlik olarak da 2013 yılında İyi Tarım Uygulamalarını devam ettirmeyi düşündüklerini söyledi.
Kuyucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Bozbek de, yaptığı açıklamada, "Çevre, insan ve hayvan sağlığını koruyan, gıda güvenliği sağlayan, izlenebilir bir tarım şekli olan İyi Tarım potansiyelimizin ilimizde de hızla yaygınlaşması gelecek nesillerimize daha temiz ve refah bir dünya bırakmamız açısından da çok önem arz etmekte ve sevindirici bir gelişmedir" dedi.
(MB-İK)

04.02.2013 10:47:17 TSI

Editör: Wan Haber