Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı' toplantısı yapıldı.
2013 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi değerlendirme toplantısı Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal başkanlığında Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Dr. Ümit Karademir, İl ve İlçe Müdürlükleri Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Zeytin Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıda Aydın genelinde yapılan hayvan hareketleri ve karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerileri değerlendirildi. Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda görülen salgın hastalıklar, aşılama çalışmaları ayrıntılı olarak tartışıldı. İl genelinde mücadelesi başlatılan ve zoonoz bir hastalık olan Brucella hastalığı hakkında ve aşılama esnasında karşılaşılan sorunlar çözüm önerileri karşılıklı fikir alışverişi yapılarak ayrıntılı olarak değerlendirildi.
(MB-İK)

18.02.2013 12:07:10 TSI

Editör: Wan Haber