Aydın'da bir grup kamu çalışanı iş güvencesine yönelik taleplerini dikkat çekmek için bordro yaktı.
Aydın merkez İstasyon Meydanı'nda bulunan Sulupak önünde gerçekleşen eyleme Büro Emekçileri Sendikası Aydın Şubesi Başkanı Kemal Gündüz ve sendika üyeleri katıldı. Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay'da eylemde kamu çalışanlarına destek verdi.
Grup adına ortak açıklamayı okuyan Büro Emekçileri Sendikası Aydın Şubesi Başkanı Kemal Gündüz, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde haklarını savunmak için alanlarda olduklarını belirterek, "İş güvencemizi asla müzakere etmeyeceğiz. Adalet Bakanlığı'ndan taleplerimizin yanında tüm kamuoyu ve iktidarın bilmesini istiyoruz ki; iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Performans uygulamasına boyun eğmeyeceğiz. 27 Şubat Çarşamba günü yapacağımız grevde taleplerimizde kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız. 27 Şubat'ı seçtik çünkü; 25 Şubat-3 Mart tarihleri arası ülkemizde Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda vergi politikaları emekçileri yoksullaştırmanın en önemli aracı haline gelmiştir. Taleplerimizin yanında 27 Şubat'ta vergide adalet talebimizi de ortaya koyacağız. Bizlerin mücadelesi; insanca yaşam, güvenceli iş, güveneli gelecek mücadelesidir. Bu mücadeleyi bugün alanlarda olarak yükseltiyoruz ve 27 Şubat'ta daha da yükselteceğiz" dedi.
Gündüz'ün açıklamalarının ardından eyleme katılan kamu çalışanları, maaş bordrolarını yakarak iş güvencesi taleplerine dikkat çekti. Eyleme katılanlar dada sonra olaysız bir şekilde alandan uzaklaştı.
(SK-MB-İK)

14.02.2013 15:54:01 TSI

Editör: Wan Haber