Aydın'da bir haftadır aralıksız devam eden yağışlar sonucu dereler taştı, özellikle dağ köylerinde heyelan yaşanmaya başladı. Köşk İlçesi'ne bağlı Uzundere Köyü'nde aşırı yağışlar sonucu dağ yerleşim birimine doğru kaymaya başladı. Meydana gelen heyelanda bir ev hasar gördü. Heyelanın halen devam etmesi nedeniyle Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı bölgede tedbir alarak risk altındaki evleri boşalttı.
Uzundere Köyü'ne bağlı Köseler Köyü'nde sabaha karşı dağdan taş ve kayaların yuvarlanmaya başladığını gören yerleşim birimi sakinlerinden Halit Tuna, heyelan olacağını fark edince toprak kayması yaşanmadan kısa bir süre önce çoluk çocuğu ile birlikte evi boşalttı. Kısa süre sonra dağdan kayan bir kütle evin üzerine doğru geldi. Evin hayatı ve bir bölümü toprak altında kaldı.
Yaşanan heyelanın ardından Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç köye giderek heyelan yaşanan bölgede incelemelerde bulundu. Bir haftadır aralıksız devam eden yağışlar sonucu metrekareye yaklaşık 170 kilogram yağış düştüğünü belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, özellikle engebeli ve yumuşak toprak dokusuna sahip bazı dağ köylerinde heyelan riskinin arttığını belirtti. Ev sahibinin heyelanı önceden fark edip evi boşaltması sayesinde, olası bir felaketin önlendiğini belirten Başkan Kılınç, yağışlarla birlikte heyelanın devam etmesi nedenyle çevre sakinlerinin dikkatli olmasını istedi.
Bölgedeki vatandaşların dikkatli olmalarını ve dağın altında kalan evlerin boşaltılması yönünde çevre sakinlerini uyaran yetkililer, heyelanın ve yağışın durması ile birlikte bölgede çalışma yapılacağını belirttiler.
Evi toprak altında kalan ve hasar gören köy sakinlerinden Halit Tuna, şu an için acil bir ihtiyacı olmadığını ve barınacak başka yeri olduğunu belirterek yardım teklifinde bulunan Belediye Başkanı ve Kaymakama teşekkür etti.
(İK)

28.01.2013 11:13:59 TSI

Editör: Wan Haber