Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Çine Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi'nde çalışmalara başlanıyor.
Çine'de arazi toplulaştırmasına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı toplulaştırma sahasında kalan 26 yerleşim biriminin muhtarları, ziraat odası temsilcileri, sulama birliği temsilcilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Topçam Sulama Birliği üyeleri ve ilgili köy muhtarları katıldı.
Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünde görevli, sahanın emanet edildiği ekipten Ziraat Mühendisi Selim Kazmazoğlu, toplulaştırma çalışmalarının safahatı ve sahada yapılacak işlerle ilgili sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçilmiş ve gelen sorular cevaplandırıldı. Muhtarlar sahaya getirilecek hizmetin önemine binaen çalışmalara destek vereceklerini ilan etti. Daha sonra muhtarlara çalışma takvimleri dağıtılmış ve çalışma günlerinde personele refakat etmeleri istendi.
Çine Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi hakkında bilgiler veren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Çine Ovası'nda 2014 yılında kapalı sistem sulama şebekesi inşaatı başlatılacaktır. Müdürlüğümüz eşgüdümlü çalışma yürütmek adına 2013 yılından itibaren toplulaştırmaya yönelik çalışmaları başlatarak aynı yıl içerisinde sahanın projesi hazırlanıp Bakanlığa ihale edilmek üzere gönderilecektir. İhale sürecine bağlı değişmekle birlikte 2014 yılında toplulaştırma çalışmalarına başlanması planlanmaktadır. Çine çiftçisine hayırlı olsun" dedi.
(MB-İK)

03.01.2013 13:21:09 TSI

Editör: Wan Haber