Aydın'da eğitim ve öğretim gören 177 Bin öğrenci bugün karne sevinci yaşadı. Yedi Eylül İlkokulu öğrencilerinin karnelerini Vali Kerem Al dağıtırken, Vali Al, öğrencilerle sohbet edip öğrencilere hediyeler verdi.
Aydın Valisi Kerem Al, Yedi Eylül İlkokulu öğrencilerinin karne sevincine ortak oldu. Yedi Eylül İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Al'a Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre eşlik etti. Öğrencilere karne dağıtan Vali Al, çocuklara gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini sordu ve tatilde okumaları için kitap hediye etti.
Sınıfları gezen Vali Kerem Al, öğrencilerin tatil planlarını da sordu. Anasınıflarını da gezen Vali Al, miniklerle birlikte şarkı söyleyip onlarlada sohbet etti. miniklere şeker dağıtan Vali Al, daha sonra okul öğretmenleriyle bir araya gelerek okul hakkında bilgiler aldı. Öğrencilere iyi bir tatil dileğinde bulunan Vali Al, çocukların bu toplumun en kıymetli varlıkları olduğunu hatırlatarak öğrencilere tatilde bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu.
Karne dağıtım töreni sonrası karne alan öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın genelinde 177 Bin 635 öğrencinin karne sevinci yaşadığını kaydetti. Pervin Töre, "Aydın il genelinde 727 okulda 177 Bin 635 öğrencimiz bu gün karne aldı. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz. Öğrencilerimiz tatillerini iyi değerlendirsinler. Öncelikle öğrencilerimiz tatillerini dinlenerek geçirsinler" dedi.
Diğer yandan ailelere de seslenen Pervin Töre, bugün öğrencilerin aldığı karnelerin aynı zamanda ailelerinde karnesi olduğunu vurgulayarak başarısızlıklar karşısında öğrencilerin suçlanmamasını istedi.
(SK-İK)

25.01.2013 13:00:57 TSI

Editör: Wan Haber