Aydın'daki ziraat odası başkanları ve yöneticileri tarım sektöründe yaşanan sorunların çözümü için AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile birlikte Ankara'da temaslarda bulundu.
Aydın Ziraat Odası başkanları ve bazı yöneticileri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu'yu makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın prim ödemesi hesaplamalarında esas alacağı ilçe bazlı dekara verim miktarlarıyla alakalı toplantı Aydın Ziraat Odası Başkanları ve yöneticileri ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in de katılımıyla Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu'nun makamında gerçekleşti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, AK Parti Aydın Milletvekilleri ve Ziraat Odalarının girişimleri sonucu konudan haberdar olduklarını söyledi. Bakanlığın çalışmaları neticesinde ilan edilen dekara verim miktarları ile alakalı düzeltmenin Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağı bilgisini veren Kudbettin Arzu, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, toplantı sonrası yaptığı açıklamada,"Toplantıda Aydınlı çiftçilerimiz ve Ziraat Odalarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda özellikle pamuk, mısır ve buğday gibi önemli ürünlerde ilan edilen dekara verim rakamlarının Aydın için olması gerekenden düşük olduğunu yönündeki kanaatimiz ile konuyla ilgili talep ve şikayetlerimizi Sayın Kudbettin Arzu'ya ilettik. Türkiye'nin verimlilik ve toprak kalitesi bakımından en önde gelen illerinden olan Aydın için ilan edilen dekara verim miktarlarının revize edilmesi gerektiği yönündeki düşüncemizi de paylaştığımız Sayın Arzu, konuyla alakalı sıkıntıyı ilk olarak kendilerine yazdığımız bilgi notu ile fark ettiklerini söyleyerek, uyarımızla alakalı memnuniyetlerini belirtti. Bakanlığa gönderdiğimiz bilgi notu akabinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gelen farklı problemlerin olduğunu da gördüklerini ve sorunların giderilmesi ile alakalı çalışma başlattıklarını ifade etti. Dekara verim rakamlarının yanında et, zeytinyağı ve pamuk fiyatlarının düşük seyretmesi hususunu da görüştüğümüz Sayın Arzu, et ithalatı ile alakalı verginin yüzde 100 e çıkarılarak ithalatın zorlaştırıldığını, prim artışı istediğimiz ile zeytinyağı ve pamuk ile alakalı çalışmaların ise devam ettiğini belirtti. Çok olumlu geçen görüşmede değinilen ve çiftçilerimizi yakinen ilgilendiren konuların tamamının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olacağız" dedi.
(MB-İK)

15.01.2013 10:16:24 TSI

Editör: Wan Haber