Aydın Yılmaz, 29 Ocak 1988 İstanbul doğumlu. 9 yaşında Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki futbolcu seçmelerine girerek futbola adım attı.

1998 yılında Galatasaray minik takımına giren Aydın Yılmaz, 2000 yılında Galatasaray forması altında Danone Şampiyonası’nda mücadele eden kadroda yer aldı. 2005 yılında ise U17 takımı ile Peru’daki Dünya Şampiyonası’nda oynadı.

2005-2006 sezonunda, Gerets döneminde ilk kez A takıma yükseldi. Aynı sezon 13 Süper Lig karşılaşması ve 2 Türkiye Kupası maçında forma giyen Aydın, Galatasaray’ın şampiyonluğu kazandığı 2005-2006 sezonunda, ligin kırılma noktalarından olan Konyaspor maçının uzatma dakikalarında galibiyet golünü atarak dikkatleri üzerine çekti.

2006-2007 sezonunda ise yaşadığı sakatlıktan dolayı forma şansı bulmayan Aydın Yılmaz, 3 Süper Lig ve 9 PAF Ligi karşılaşmasında görev aldı. 2007-2008 sezonunda Vestel Manisaspor’a kiralık olarak transfer olurken, yine yaşadığı sakatlıklardan dolayı istediği ölçüde başarılı olamadı.

İkinci yarıda Büyükşehir Belediyespor’a kiralık olarak transfer olan Aydın Yılmaz, burada 7 maçta sahaya çıktı. Özellikle son haftalarda takımının en etkili ismi olarak gözüken Aydın Yılmaz, sezon sonunda tekrar Galatasaray’a döndü. İlk yarıda Galatasaray formasıyla 11 lig, 7 Avrupa ve 2 de kupa maçına çıkan Aydın, forma giydiği 1019 dakikada altı asist yaptı. Özellikle Maccabi Netanya ile Ali Sami Yen’de oynanan maçta verdiği üç gol pasıyla dikkat çeken genç oyuncu, sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Eskişehirspor ile anlaştı. Kırmızı siyahlı takımla dokuz maça çıkan Aydın, bir de asist yaptı. Yine geçtiğimiz sezon 21 Yaş Altı Milli Takım’da altı maça çıkan ve üç gol atan Aydın, toplamda oynadığı 35 maçla verimli bir yılı geride bırakmasının ardından tekrar Galatasaray’a döndü.

Genç milli takımların bütün kademelerde görev yapan Aydın Yılmaz, 13 kez çağrıldığı Ümit Milli Takım’da da 4 defa rakip fileleri havalandırdı. Bosna Hersek’le oynanan Dünya Kupası grup eleme maçında A Milli Takım’a da davet edilen Aydın, henüz bu formayla sahaya çıkmış değil.

Editör: Wan Haber