Aydın Valisi Kerem Al başkanlığındaki heyet, 10-14 Ocak tarihleri arasında Avusturya'da yapılacak olan 'Ferienmesse Wien Turizm Fuarı'nda Aydın'ı tanıtacak.
10-14 Ocak 2012 tarihleri arasında Avusturya'nın Viyana kentinde gerçekleştirilecek olan Ferienmesse Wien Turizm Fuarı'nda Aydın'ı Vali Kerem Al başkanlığındaki komisyon temsil edecek. İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ile Ülkesel Profesyonel Turist Rehberi İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir de bu heyette yer alacak.
Fuarın Aydın'ın tanıtımı için önem taşıdığını ve bu amaçla iyi bir hazırlık yaptıklarını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, "Viyana Turizm Fuarı'nda; ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin dünya insanlarının hizmetine sunulması ülkemiz ve Aydın ilimiz için çok önemlidir. İlimizin doğal güzellikleri, yaylaları, mağaraları, Didim ilçemizin Apollon, Milet, Altınkum, Kuşadası ilçemizin Güvercin Adası, sahilleri ve limanı, Ortaklar beldemizin Magnesia ören yeri, Çine ilçemizin Alabanda, Karpuzlu ilçemizin Alinda ören yerleri, Aydın Merkezde bulunan Tralleis Antik kenti, Sultanhisar ilçemizin Nysa ören yeri Yenipazar ilçemizin Yörük Ali Efe Müzesi, Bozdoğan ilçemizin yayla ve yürüyüş parkurları ile Karacasu ilçemizin Afrodisias Müzesi, ören yeri ve Etnografya Müzesi ile sahip olduğumuz zengin turizm potansiyelimizin tanıtımı için önemli bir fırsattır. Viyana Turizm Fuarında Aydın iline özgü, hazırlanan cd, kitapçık, broşür, afişlerin yanı sıra ilimize özgü tarımsal ürünlerin sunumu ile tanıtım çalışmaları yapılacaktır. Aydın Valiliği adına açacağımız stantta yapılacak olan tanıtımla ilimizin turizm alanındaki payının arttırılması hedeflenmiştir" dedi.
(MB-İK)

08.01.2013 15:16:07 TSI

Editör: Wan Haber