Aydın Ülkü Ocakları'nın Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunun 714'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlediği konferans büyük ilgi gördü.
Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Alparslan Türkeş Konferans Salonu'nda 27 Ocak 1299'ta kurulan Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunun 714 yılı münasebetiyle bir konferans gerçekleştirildi. Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, ülkücü gençler ve halkın katıldığı konferansta saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.
"Osmanlı devletinin kuruluş iradesinin hoşgörü ve Türk İslam medeniyetinin fethedilen her yerde hakim kılınması olduğu , kültür ve hak götürmek olduğunun" değerlendirildiği konferansta konuşan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, "Tarih sahnesinde başaktör olarak kalan Osmanlı devletimizin kuruluşunun 714 yıldönümünde şanlı ecdadımızın kurmuş olduğu Osmanlı devletinin kuruluş gününü büyük bir heyecanla yad ediyoruz. Beylikten, cihangir bir imparatorluğa giden yolda, neler yapıldığı incelenecek olursa, devletin temelleri ve şaşırtıcı yükselişi daha iyi anlaşılır. Tarihi, ancak onu değiştirme ideali ve iradesi olanlar yazacak ve değiştirebilecektir.
Milletinin geleceğine odaklanmış, milli ülkülerle ülkülenmiş, dertleri ile dertlenmiş, zaferleriyle gönenmiş sayısız gönül, dava ve inanç adamları tarihimizi hem yapmış, hem yazmıştır. Yaşanan her an geride kalacaktır. Bu nedenle, yaşamak isteyen her milletin sürekli geleceğe bakması, ulaşılacak devamlı yeni hedefler tayin etmesi ve bunları birbirine eklemesi, varlığını sürdürmesi bakımından mecburiyettir. Tarihi bir millet olmakla, tarih olmak arasındaki temel fark buradadır. Ülkücü, zamanı, yaşanan anın dar kalıpları içinde yorumlamaz. Yaşanmış geçmişi yaşanacak geleceği inşa etmekte bir ibret ve övünç dönemi olarak görür. Mustafa Kemal Atatürk 'ün dediği gibi 'Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır' Türk insanı da gerçek tarihi öğrendikçe, bildikçe kendinde büyük işler yapmak için büyük bir gurur, arzu ve şevk bulacaktır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş, 'Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır' sözü ile Türk Milletinin karakterini ortaya koymuştur. Büyük, onurlu ve gurur duyduğum bir tarih yazan ecdadımdan Allah razı olsun. Osmanlı devletinin kuruluşunun 714 yıldönümünü kutluyor, tüm atalarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum" dedi.
(MB-İK)

28.01.2013 10:41:38 TSI

Editör: Wan Haber