Aydın Türk Ocağı tarafından düzenlenen "Ülkücü-Milliyetçi Hareketin Gençlik Yılları" konulu konferans geniş bir katılımla gerçekleşti.
Toplantıya Türk Ocakları Genel Merkezi'nden Salih Dilek ve Meriç Çoşkun konuşmacı olarak katıldı. Konferansın başında Aydın Türk Ocağı Gençlik Kolu'nun oluşturulan yeni Yürütme Kurulu üyelerine Salih Dilek ve Meriç Çoşkun tarafından kurt başlı rozetleri takıldı.
Toplantıda Ülkücü-Milliyetçi hareketin 1965-1980 yıllarında yaşananları, hatıralarını aktaran Salih Dilek, "Gençlik yıllarımızda Türklüğün devlete damgasını vurmasını isterdik. Devletin Türk olması için 'Genç Ülkücüler Derneğini' kurdu. Türk Milliyetçileri mücadele ederse millet, onların arkasından gelebilmektedir. Bilgi kudrettir. Bir sayfa okursanız herkesten daha ileride olursunuz. Türk Milliyetçileri tercih edilen insan olmalıdırlar. PKK'lılar ilk 1969'da ortaya çıkmaya başladıklarında Apocular adı altında eylemler yapıyorlardı. O zamanda Ülkücüler, Apocularla mücadele ediyorlar ve baş ediyorlardı. Bugün bebek katili Apo ile pazarlık yapılırken Ülkücüler, geçmişte Apocuları dize getiriyorlardı. Allah Türk Milletine zor günler yaşatmasın. Kan dökmemek için emek harcamak gerekir. Bu yıl Balkan Savaşlarının 100. Yılını anıyoruz. Balkan Türkleri, Türkiye'ye, Anadolu'ya göç ettiler. Anadolu, Balkan Türklerine kucak açtı. Anadolu'dan başka bizlerin gideceği yeri yoktur. Anadolu artık son duraktır. Türk Milliyetçileri, şahsiyetleri, kültürleri ve davranışları ile itibar edilen insanlar olmalıdırlar. İtibarlı insanın sözü dinlenir. Türk Milliyetçilerinin fetih edemeyecekleri kale yoktur. Türk Milliyetçilerinin vatandaşlar arasında ayrım yapma hakkı yoktur. Birlik ve beraberliği savunup diri olmak zorundayız. Yoksa bizi bu Anadolu coğrafyasında yaşatmazlar" dedi.
(MB-İK)

19.02.2013 10:33:41 TSI

Editör: Wan Haber