Sosyal aktivitelere ve eğitim programlarına ağırlık veren Aydın Türk Ocağı'nda Akademik Seminerler devam ediyor. Akademik Seminerler programı kapsamında "Toplumsal İlişkiler ve İletişim" konusunu ele alan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsen Demir "İnternet bağımlılığı gençleri gerçek dünyadan koparmaktadır" dedi.
Seminerde, "İnsan nasıl bir varlıktır, diğer canlılardan ayrılan ve benzeyen özellikleri nelerdir? İnsan neden "toplumsal" bir varlıktır, insanın toplumsallığı nasıl oluşur? Toplum nedir, nasıl meydana gelir? Toplumun özellikleri nelerdir? Toplumsal ilişkilerin anlamı nedir?İletişim'in toplumsal açıdan önemi nedir? Gibi konular anlatıldı.
İnsan davranışlarının büyük çoğunluğunun öğrenilerek kazanıldığını belirten Prof. Dr. Gülsen Demir, "Doğuştan bazı yatkınlıklar vardır. Öğrendiklerimiz davranışlarımızı oluşturur ancak bunun için de iyi örneklerin olması gerekir. İletişim teknolojileri çok yüksek noktaya gelmiş iken insanlar arasındaki iletişimsizliğin giderek artması dikkat çekicidir. Bilgi çağında yaşıyoruz ancak ciddi şekilde bilgi kirliliği mevcuttur. Sosyal değişme sürecinde aile fonksiyonlarını başka kurumlara devretmiş durumdadır. Aile içindeki iletişim sanal bir dünya içinde gerçekleşmektedir. Problem çözebilme gücü, gerçeklerle yüzleşme kabiliyeti özellikle gençlerde azalmıştır. Gençler her adımda başarısızlıklarla tanışmaktadırlar. İnternet bağımlılığı gençleri gerçek dünyadan koparmaktadır" dedi.
"TEST İLE YAPILAN SINAVLAR GENÇLERİ EZBERE İTİYOR"
Konuşmasında eğitim sistemine ve gençleri gelecekte bekleyen tehlikeleri de değinen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsen Demir "Kültür alışkanlıklarımızın bütünüdür. Bu alışkanlıkları çerçevesinde insanlar karşılıklı olarak iletişime geçerler. Okullarda sınavlar, değerlendirmeler testler üzerinden yapılmaktadır. Testler gençleri ezbere itiyor. Mezun olduktan sonra ise hayatın gerçekleri karşısında gerekli cevapları veremiyorlar. Kendilerini yeterince ifade edemiyorlar" diye konuştu.
(İK)

05.02.2013 12:41:58 TSI

Editör: Wan Haber