Aydın Ticaret Odası (AYTO) eğitim, sağlık ve finans alanında yaptığı protokollere kültür sanat alanında yaptığı protokolle devam etti.
Söke Novada AVM içerisinde bulunan Otantika Etnografya Müzesi ile bir işbirliği prokolüne imza atan AYTO, kültüre verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu. Aydınlı işadamı Cem Cemil Öztürk'ün uzun yıllar çeşitli zorluk ve fedakârlıklarla topladığı, Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait eserlerin sergilendiği Otantika Müzesi bir AVM içerisindeki ilk ve tek müze olma özelliğini taşıyor.
AYTO Kültür Evi'nin oluşturulmasında, verdiği eserlerle destek olan Cem Cemil Öztürk'e teşekkür eden Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu Ayto'ya yabancı olmayan bir sektörde fakat AYTO için de ilk olacak olan bu protokolle kültür ve sanata desteğin devam edeceğini belirtti.
Protokolün imza töreninde konuşan Çağdaş Can Öztürk ise Aydın Ticaret Odası'na teşekkür ederek Oda üyelerini, yöremizin geçmişine ışık tutan Otantika Müzesini ziyaret etmeye davet etti. Yapılan protokol gereği ise Ayto üyeleri ve birinci derece akrabaları müze alanı içerisindeki alış veriş ve yemek evi bölümünde yüzde 15 indirim olanağına sahip olacak.
(MB-İK)

11.12.2012 13:57:15 TSI

Editör: Wan Haber