İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile Aydın Ticaret Odası (AYTO) işbirliğiyle düzenlenen ve 3 gün boyunca işverenle işgücünü buluşturacak olan Aydın İstihdam Zirvesi, geniş bir katılımla açıldı.
Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen 1. Aydın İstihdam Zirvesi'nin açılışına Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı, AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.
Aydın İstihdam Zirvesi hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı, "5-6-7 Aralık'ta devam edecek Aydın İstihdam Zirvesi'ne 29 firma katılıyor. İstihdam Zirvesi'nde istihdamın korunması, istihdam artırılması ve işsizliğin azaltılması yönünde çalışmalar yapacağız. İşverenler ile iş arayanların buluşacağı bir etkinlik olacak. Bu zirvede işçi ve işveren buluşacak. Aydın iş piyasasında faaliyet gösteren büyük firmalar bir araya gelecek. Firmaların nitelikli personel talebine cevap verebilecek bir ortam oluşacak. İş arayanlara, geleceklerine kariyer hedeflerine yön verme konusunda farklı seçenekler sunulabilecek. İş arayanlar staj imkanı bulabilecekler. Gençler iş hayatı konusunda fikir sahibi olabilecekler. Sonuçta, bu zirvede iş var. Yarın başlayacak olan Kariyer Günleri'nde ise Aydın'da alanında uzmanlaşmış, rol model olarak olmuş kişilerin bilgileri ile gençlere katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Gençlerin kariyerlerine yön verecek konuşmalar yapılacak" dedi.
Ekonomide üretim faktörlerinin bir araya getirilmesinin istihdamı oluşturduğuna değinen AYTO Meclis Başkanı Mustafa Parmaksız da, "Dünyadaki birçok ülkede olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunlarından birisi istihdamdır. Türkiye'de işsizlik olduğu doğru ancak son dönemde Türkiye'deki işsizlik rakamları, Avrupa'nın birçok ülkesinden daha iyi bir noktaya geldi. İşsizlikle ilgili rakamların yanında kalifiye işgücü bulunamaması da önemli bir noktaya ulaştı. İşverenler de istediği nitelikte eleman bulamamaktan şikayetçi. Bence istihdamdaki en önemli sorun mesleksizliktir. Bunu önlemek için meslek edindirme programlarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Bu bakımdan şuan ülke genelinde 13 ilde düzenlenmekte olan istihdam zirvelerini önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor. Aydın'da birlikte böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz için İŞKUR ve burada yer alan firmalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Türkiye gibi kalkınmakta olan ülkelerin yaşadığı en büyük sorunun istihdam olduğuna değinen Vali Kerem Al ise, Aydın İstihdam Zirvesi'nin olumlu sonuçlar doğurmasını diledi. Teknoloji ve piyasa şartlarının işgücü arz ve talebini yapısal olarak değiştirdiğini savunan Vali Al, şunları söyledi: "Bu değişim, işgücü piyasasında arz-talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe neden olmaktadır. Küreselleşmeyle birlikte rekabetin boyut değiştirmesi ile de dünya ülkelerinin sürekli olarak gelişen ve yenilenen piyasa sürecine adapte olmalarını zorunlu hale getirdi. Bu süreçte ekonominin temel unsurlarından olan insan kaynaklarının ve girişimciliğin geliştirilmesi büyük önem kazandı. Bu anlayışla düzenlediğimiz Aydın İstihdam Zirvesi'nin ilimizde istihdamın korunmasına, artırılmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak için faydalı olacağını düşünüyorum. İşverenlerimiz ile iş arayanları bir araya getirmek, firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilmek için uygun bir ortam oluşturmuş olduk"
Vali Al'ın konuşmalarının ardından Aydın'da istihdama katkı sağlayan firmalara plaketleri Vali Al tarafından verildi. Daha sonra Aydın İstihdam Zirvesi'nin açılış kurdelesini kesen Vali Al ve katılımcılar, zirvede yer alan 29 firmanın standını gezerek firma yetkililerinden bilgiler aldı.
(MB-İK)

05.12.2012 15:01:51 TSI

Editör: Wan Haber