Aydın İl Yenilik Platformu, 'Proje Destekleri Tanıtım Toplantıları'nın ilkinde proje destekleri hakkında bilgiler verdi.
TÜBİTAK Bilimsel ve Teknoloji Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve 1 Mayıs 2012 tarihinde çalışmalarına başlayan 'Aydın İl Yenilik Platformu', "Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Teklif Çağrısı" kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Binası 3. Kat Toplantı Salonu'nda "Proje Destekleri Tanıtım Toplantıları"nın ilkini gerçekleştirdi.
Yürütme Kurulu Başkanlığının Aydın Valiliği, Eş Başkanlığı ve yürütücülüğünün Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sürdürüldüğü Platformun iş planı kapsamında gerçekleştirilmesi gereken faaliyetlerden birisi olarak düzenlenen "Proje Destekleri Tanıtım Toplantısı"nda, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) IV. Bileşen (İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi) kapsamında yayınlanan "Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Teklif Çağrısı" hakkında bilgilendirme yapılırken, yaratıcı fikirlerin buluşabileceği ortam oluşturularak düşünce birliği sağlandı.
Proje Asistanı Şelale Özdemir'in sunum ile tanıtımını yaptığı "Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Teklif Çağrısı" toplantısına, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyelerinin ve özel sektör temsilcilerinin oluşturduğu 10 kişilik bir grup katıldı. Toplantıda teklif çağrısının genel ve özel hedefleri, hedef grupları, hibe miktarları, projenin uygulanacağı sektörler ve başvuru sahiplerinin kimler olabileceği konularında ayrıntılı bilgi verildi. Platformun önümüzdeki günlerde Mikro Krediler, Girişimcilik ve Yenilik alanında 2013 yılında açılan yeni proje destek paketleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleyeceği bildirildi.
PROJE ÖN TEKLİF TESLİMİ
"Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Teklif Çağrısı"na başvuruda bulunmak isteyen kişilerin 8 Şubat 2013 saat 16.00'ya kadar gereken formları doldurup başvuru adresine göndermesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi almak ya da fikir paylaşımında bulunmak isteyenlerin Proje Asistanı Şelale Özdemir'le iletişime geçmesi istendi.
(MB-İK)

15.01.2013 11:19:00 TSI

Editör: Wan Haber