Aydın'da İl Sağlık Müdürlüğü ile aynı binada hizmet veren Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yeni binasına taşındı.
Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşları yeniden yapılandırılması kapsamında illerde Halk Sağlığı Müdürlüklerinin oluştuğunu anımsatan Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu da bağlı kuruluş olarak yeni yapıda yerini almıştır. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı yeni bir teşkilattır. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme, Aile Hekimliği Uygulama , Toplum Sağlığı Hizmetleri , Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser , Bulaşıcı Hastalıklar ve Kontrol Programları , Çevre ve Çalışan Sağlığı ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüklerinden oluşuyor.
Halk Sağlığı Müdürlüğünün görevi; Halk sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek, 1. Basamak Sağlık Hizmetlerini Yürütmek ve bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmaktır" dedi.
Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün kurulduğu günden bugüne kadar İl Sağlık Müdürlüğü binasında hizmet vermekte olduğunu hatırlatan Okur, "26 Kasım 2012 tarihinde Efeler Mahallesi Evliya Çelebi Camisi arkasında bulunan, daha önce 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermekte olan binaya, yapılan tadilatın tamamlanmasının ardından taşınmıştır. Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü, Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Nisan ayından bu güne bu binada hizmet vermekteydi. Müdür Yardımcılarımız Dr. Bayram Ünal, Dr. Fevzi Baz ve Cemal Sezgin, Bulaşıcı Hastalıklar ve Kontrol Programları Şube Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde bu binaya taşınması ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü hizmet binaları ayrılmış oldu. Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü bir süre daha Toplum Sağlığı Merkezi binasında hizmet vermeye devam edecektir. İlerleyen süreçte yapılacak düzenlemelerle tüm şube ve birimlerin aynı binada hizmet vermesine olanak sağlanacaktır" diye konuştu.
(MB-İK)

05.12.2012 13:52:54 TSI

Editör: Wan Haber