Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen'in 21. kuruluş yıldönümü Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte coşkuyla kutlandı.
Ay Mendo tesislerinde düzenlenen kutlama programına İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Yardımcısı Ahmet Özer, Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlü Recep Coşkun ve EğitimBir-Sen üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı. Eğitim Bir-Sen'in tanıtım videosunun izlettirilmesiyle başlayan program canlı müzik eşliğinde yemek ikramıyla devam etti.
Konuşmasına Eğitim-Bir-Sen'in 21'inci yaşını kutlayarak başlayan Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Eğitim Bir-Sen ailesi olarak kuruluşundan bu güne kadar eğitim öğretim iş kolunda kararlı ve istikrarlı bir duruş sergileyerek 20 yılı geride bıraktıklarını ifade etti. Fark oluşturan ve farkını hissettiren bir sendikacılık duruşuyla 2002 yılında sendika yasasının çıktığı tarihten bu yana her yıl istikrarlı bir büyüme kaydederek eğitim öğretim iş kolunun en büyük sendikası olmayı başardıklarını kaydeden Alkoç "Taşı toprağı altın olan bu güzel yurdumuzun her karış toprağında olduğu gibi dağlarından yakğ ovalarından bal akan güzel Aydın'ımızda da sendikamızı kuruluş misyonumuza uygun bir vizyonla temsil etmeyi ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.
Alkoç, milletin değerlerini değer bildiklerini belirterek sadece ücret sendikacılığı değil değerler sendikacılık da yaptıklarını kaydederek, "Her zaman ve her ortamda farklı bir değer içinde olduk. Her şart ve durum altında özgür düşünceyi, hür ifadeyi, inanç ve ifade özgürlüğünü savunduk. Bir toplum ahlaki değerlerin insanların boğazına fazladan girecek bir lokmadan daha önemsiz olmadığını dile getirdik. Bu anlamda Türkiye'de sivil toplum alanında da üzerimize düşen vazifeyi yüklenmenin gayreti içerisinde olduk. Son yapılan Milli Eğitim Şurası'nda 4 4 4 kesintili eğitim sistemi kararının alınmasına aracılık ederek bu ülkenin evlatlarının kesintisiz eğitim ucubesinden kurtulmasına vesile olduk" diye konuştu.
Alkoç, Türkiye için büyük hayalleri olduğunu da sözlerine ekleyerek, konuşmasına şu sözlerde son verdi. "Hayallerimiz bağlamında kimsenin ötekileştirilmediği, farklılıkların zenginlik kabUl edildiği, gelir dağılımında adaletin sağlandığı, bütün hizmet kollarında fırsat eşitliğinin sağlandığı bir Türkiye özlemimiz gerçekleşene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de, sendikacılık yolculuğunda hayatlarını kaybeden başta kurucuları Mehmet Akif İnan olmak üzere, sendikacılık tarihinde canla başla çalışan herkesi şükranla andıklarını söyledi. Eğitim Bir Sen'in güçlü ve büyük bir aile olduğunu ifade eden Özer "Ülke genelinde örgütlü 231 bini aşkın üyesinen yenilerini ekleme azminde, milletimizi aydınlık geleceğini inşa etme aşkıyla dolu, idealist kadrolarıyla Türkiye'nin ifitihar duyacağı bir müessese konumundadır. Eğitimden başlamak üzere aşama aşama tüm kamu hizmetlerinin ve tüm toplum hayatımızın adil, demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer dava adamı şuuru içinde çalışan üyelerimizin ortak eseridir. Demokrasiyi hak etmek için mücadelede bulunmak gerektiğinin farkındayız. Geçmişte yasakçılara, dayatmacılara karşı nasıl mücadele ettiysek, bugün hakkımız olan ve yaşadığımız hayatımızın bir gereği olan serbest kıyafet için de mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Özer, bu kapsamda ülke genelinde başlatılan '10 Milyon İmza Kampanyası'nda gerekli çalışmaların tamamlandığını belirterek imzaların gerekli mecralara iletileceğini söyledi. Bu konuda gerekli adımların hükümet tarafından atılmasına açık olduklarını kaydeden Özer herhangi bir çalışma yapılmaması durumunda 15 Mart'tan itibaren fiili olarak dirençlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer'e tuğra baskılı hediye takdim ederek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Kutlama programında Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, kuruluş çalışmalarını tamamlayan Eğitim-Bir-Sen Efeler Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ural ve yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Program zeybek gösterisi ile sona erdi.
(MB-İK)

15.02.2013 13:29:44 TSI

Editör: Wan Haber