Radikal'in tepe ismi Eyüp Can günün en çarpıcı notlarından birini paylaştığı yazısında Doğan Grubu'nun Kürt sorununda müzakare sürecine nasıl yaklaşacağını açıkladı. Bizzat Aydın Doğan'ın talimatıyla Doğan Medya Grubu, Kürt sorununda barış sürecine tam destek verecek...

Eyüp Can, Aydın Doğan'ın grup bünyesindeki Genel Yayın Yönetmenlerine yazdığı kısa mektubu paylaştığı yazısında, Doğan'ın "barış dili" çağrısına dikkat çekti. "Radikal’in detaylı bir biçimde duyurduğu gelişmeler Aydın Bey’i de heyecanlandırmış. Aydın Bey yaşanan son gelişmelerden sonra grubun tüm çalışanlarıyla paylaşılmak üzere yayın yönetmenlerine bir mektup yazmış." diyen Can, Aydın Doğan'ın mektubunu köşesine taşıdı.

İşte Aydın Doğan'ın Doğan Grubu bünyesindeki yayın yönetmenlerine yazdığı o mektup:

Değerli Arkadaşlarım,

Ülkemizde, son günlerde, terör sorununun çözümü ve Kürt sorunu ile ilgili önemli bazı gelişmeler yaşanıyor. Sürecin seyrini objektif biçimde izlemek ve özgürce yorumlamak temel işlevimiz olmakla birlikte, ülkemizin menfaatleri açısından yüksek derecede sorumlu bir yayıncılık çizgisi izlemek de görevimizdir.

Bu bakımdan, bu süreç boyunca, barış dilini korumaya, süreci, olumsuz etkileyebilecek çatışmacı yaklaşımlardan kaçınmaya özen göstermeliyiz. Söylemimizi, sözcüklerimizi seçerken, yaratacağı algıyı göz önüne alarak hareket etmeliyiz. 

Hepinizin, gazetecilik ilkeleriyle birlikte, yüksek sorumluluk içinde hareket edeceğinize güvenim tamdır.

Sevgilerimle Aydın Doğan

Eyüp Can'ın yazısının tamamı için buraya tıklayın...

Editör: Wan Haber