Ünye İlçe Müftülüğü'ne bağlı kız ve erkek Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 37 hafız için taç giyme töreni düzenlendi.
Törene katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, "Dini programlar, en çok izlenen ana haber bültenlerinden sonra dizilerin yayınlandığı saatlerde olmalı" dedi.
Ünye İlçe Müftülüğü kız ve erkek kuran kurslarında hafızlık eğitimi alan 23'ü kız, 14'ü erkek olmak üzere toplam 37 hafız ve hafizeler için taç giyme merasimi düzenlendi. Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen merasime Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arapcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ünye İlçe Müftüsü Aydın Yığman, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, çevre ilçelerin müftüleri, daire amirleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ile başlayan programda genç hafız Yıldıray Kartal Kur'an-ı Kerim okudu. Programın açılış konuşmasını yapan Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Araplar evlerinde misafir ettikleri kişilere güzel sofralar hazırlarlar ve buna da nüzul dediklerini, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başlamasına da nüzul dendiğini belirterek, "Kur'an-ı Kerim insanlığa indirilmiş mükemmel bir sofradır. Dolayısıyla şu anda muazzam bir sofrada bulunuyoruz. Kur'an ile insanın buluşması toprakla tohumun buluşması gibidir" diye konuştu.
İlçe müftülüğü olarak "Kitabımı Okuyorum ve Anlıyorum" adıyla bir program ve yarışma düzenleyeceklerini belirten Müftü Yığman, "Amacımız Kur'an-ı Kerim'in malinin okunması ve anlaşılması. Bu yarışma 7 Nisan'da olacak. Bu yarışmaya bütün din görevlilerimizin katılacağı gibi halkımızın da katılmasını istiyoruz. Ayrıca 9 Ocak Çarşamba günü saat 19.00'da bir konferans düzenleyeceğiz. Dr. Sevim Güler hanımefendi, evlilik öncesi gençlerimize yönelik aile eğitimi, ailede problemleri sorunları olan kardeşlerimize yönelik olacak. Tüm halkımızı bu programa davet ediyoruz. Bunun yanı sıra bizim kendi görevlilerimize bir hafta süreyle seminer verilecek" şeklinde konuştu.
Hafız ve hafızelerin taç giyme törenine konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, Kur'an-ı Kerim okumanın önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İlk inen ayette yüce Allah'ımız okumayı emrediyor. Kur'an insan için hidayet rehberidir. Kur'an, insanın kullanma rehberidir. İçinde hiç kuşku olmayan bir kitaptır. Nasıl oluyor da Müslüman bir insan çağın hastalığı strese yakalanıyor. Stres ve depresyon, Kur'an-ı anlamadan okumaktan kaynaklanıyor. Kur'an-ı Kerimi okuyup anlayan insan, stres ve depresyona girmez. Huzurun kaynağı kurandır. Daraldığınızda Kur'an okuyun ve Allah'a sığının. Anlamadığınızı kalbinize indirmezsiniz. Hançerden kalbe inmeyen kuranı okumanın bir anlamı yoktur. Müslüman'ca doğru yaşamak için Kur'an-ı iyi okumak ve doğru anlamak lazım. Televizyonlar da dini programlar çok az izlenen gece geç saatlerde yayınlanmakta. Oysa dini programlar, en çok izlenen ana haber bültenlerinden sonra dizilerin yayınlandığı saatlerde olmalı."
Hafız ve hafızeler Kur'an-ı Kerim ve ilahi okudukları taç giyme töreni yapılan dua ile sona erdi. Daha sonra hafız ve hafizelere hediyeleri verildi.
(SG-SLH-Y)

06.01.2013 15:51:49 TSI

Editör: Wan Haber