Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından üreticiye yönelik düzenlenen gece eğitimleri yoğun ilgi görüyor.
Aydın ve ilçelerine bağlı köy ve beldelerde çiftçilerin ürettikleri ürünlerin kalite ve miktarlarını arttırmak amacıyla tarımsal konularda bilgilendirilmesi için İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görev yapan teknik elemanlardan oluşan ekipler ile köylerin tamamını kapsayacak şekilde eğitim, yayım ve sorunların tespiti, çözüm yollarını belirlemeyi amaçlayan çalışmalara devam ediliyor. Teknik ekipler her köy için belirlenen program dahilinde çiftçiler ile eğitim toplantılarına 2013 yılında Aydın merkez belde ve köylerinden başladı.
Gece eğitimleri hakkında bilgiler veren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Gece eğitim programlarına Aydın merkeze bağlı belde ve köylerden 3 Ocak 2013 tarihinde başladı. Dalama ve Kuloğulları ile başlayan toplantılara hafta başında Alanlı ve Kırklar köyleri ile devam edildi. Alanlı köyünde yapılan eğitim toplantısında sebze hastalık ve zararlıları, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, ilaçlama ve ilaçlama aletleri kalibrasyonu ile makine kullanımında iş güvenliği konuları ve çeşitli tarımsal konularda sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri konuşuluyor. Kırklar köyünde de ağırlıklı olarak sulama konusu ve çeşitli tarımsal konuların anlatıldığı bir toplantı yapıldı. Mevsimin kış olması nedeniylede çiftçilerin özellikle akşam saatlerinde yoğun ilgisi olan eğitim toplantılarına bu hafta Kuyucular, Eğrikavak, Kalfaköy, Anbarcık, Baltaköy ve Sıralılar köylerinde devam edilecek. Söz konusu gece eğitimleri Ocak ve Şubat aylarında yapılacak" dedi.
(MB-İK)

09.01.2013 12:25:23 TSI

Editör: Wan Haber