Söke Belediyesi tarafından yapılan Aydın Caddesi Yenileme ve Hükümet Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında çalışmalar daha da hız kazandı.
Endüstri Meslek Lisesi ve Ticaret Lisesi kavşağına kadar gelen proje çalışmaları kapsamında bitki örtüsü yenileme çalışmalarına başlanırken; Söke Belediyesi ekipleri adeta seferberlik ilan etti.
Söke'nin prestij noktalarından biri olan Aydın Caddesi, yenileme çalışmaları ile Söke'ye yakışır hale getiriliyor. Kaldırımların genişlemesi ile yayaların daha güvenli ve rahat olacağı yolda, yapılan cep otoparklar ile araçların daha sağlıklı park yapmalarına da imkan sağlanacak. Durak ve yaya geçitlerinin özenli şekilde düzenlendiği Aydın Caddesi, proje kapsamında daha yeşil bir hale gelecek. Bitki örtüsünün değiştiği Caddede Söke'nin iklimine uygun olan ağaç ve çiçeklerin dikimine başlandı. Mevcut ağaçlar özellikle turunç ağaçları Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Birimi tarafından özenle köklerine zarar vermeden sökülürken; sökülen ağaçların ilçenin başka noktalarına nakledileceği belirtildi. Sökümü yapılan ağaçların yerine ise Gravilla, Dişbudak, sofora, çınar, kauçuk, manolya ve çınar gibi yaz-kış yeşil kalabilen ağaçlar tercih edildi. Yeni bitki örtüsü daha düzenli ve disiplinli bir hale getirilecek Aydın Caddesi'ne peyzaj düzenlemesine uygun çalı grupları kartopu, kültür gülleri, alev, süs iğdesi, abelya, çalı gravilla, pitos türleri, bodur ve ateş dikeni bitkileri dikilecek.
"ENGELLİLER UNUTULMADI"
Aydın Caddesi Yenileme Projesi'nde engelli vatandaşların hayatları kolaylaşacak. Engelli Vatandaşlarımızın Aydın Caddesi'nde güvenli olabilmeleri için yönlendirme taşları ve izli taşlar döşeniyor.
(LT-MB-İK)

16.01.2013 15:56:14 TSI

Editör: Wan Haber