Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın büyükşehir ile birlikte büyüyeceğini söyledi. Aydın için büyükşehir projesinin yüzyılın projesi olarak gördüğünü ifade eden Erdem, bazı kesimlerin Aydın'ın neden büyükşehir statüsüne geçtiğini sorguladığını dikkat çekerek Aydınlıların 'Büyükşehirden nasıl yararlanırız' moduna geçmesi gerektiğini dile getirdi.
Aydın'ın büyükşehir olmasını Aydın için çok hayati aynı zamanda yüzyılın projesi olarak gördüğünü ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, büyükşehir projesinin 21. Yüzyılda Aydın'ın gidişatına en büyük katkıyı sağlayacak en önemli adım olduğunu söyledi. İzmir ve İstanbul ölçekli büyük ulusal firmalar yer arayışına girdiğini dile getiren Mehmet Erdem, "Aydın'ın büyükşehir olmasıyla ulusal firmalar Aydın'da yerini alabilme ve ciddi bir etüt ve hazırlık çalışmasına girdi. Aydın'da ki insanlarımız farkında mı değil mi çok net bir şey söyleyemeyeceğim ama çok büyük bir değişim süreci yaşayacağımız kesin. Şuan için Aydın'a gelen merkezi bütçe payı 270 milyon TL civarında, Büyükşehir olunca bu rakam otomatikman 400 milyon TL civarına çıkacak. Büyükşehir hareketliliği ve yap işlet devret gibi projelerle göreceksiniz bu rakam üç beş yıl içinde 2 milyar TL civarlarına çıkacak. Burada şu ayrımı iyi yapmak lazım. Bir yatırımcı Büyükşehir'e geldiği zaman vizyonu geniş, alanı geniş bir büyükşehir belediye başkanı ile muhatap olmak istiyor. Küçük bir ilçe belediye başkanı ile büyük projelerin gerçekleşmeyeceğini bilen bir yatırımcı önceden Aydın'a dönüp bakmıyordu. Ama şimdi durum değişti. Bu ulusal ölçekli firmalar etüt çalışmalarına başladı. Bu durum çok kısa zamanda büyük yatırımların Aydın'a geleceği anlamı taşır. Şimdi belki Aydın bunun farkında değil ama çok kısa sonra bunu farkına varılacak ve büyükşehir kararının ne kadar yerinde olduğunu görecektir" dedi.
'BÜYÜKŞEHİRDEN NASIL YARARLANIRIZ MODUNA GEÇİLMELİ'
Büyükşehir projesine önemsediklerini kaydeden AK Partili Erdem, "Bunun için ben bu projeye yüzyılın projesi değerlendirmesi yapıyorum. Aydın'da bazı dar düşünen çevrelerde büyükşehir tartışması yapılıyor. Ama bu gün Ordu gibi bünyesinden bir içişleri bakanı çıkaran il 'Ne yaparız da 750 Bin nüfusu aşarız büyükşehir oluruzun' peşine düşmüş. Aydın büyükşehir nimetinden faydalanmış, diğer iller bu kervana 'Nasıl katılırız' diye düşünüyor. Bu anlamda Aydın 'neden büyükşehiri' değil, Büyükşehir'den nasıl yararlanırız moduna geçmesi lazım" şeklinde konuştu.
(SK-İK)

10.01.2013 10:03:31 TSI

Editör: Wan Haber